Haberler

Terör Propagandası Yapan Şahıs Tutuklandı

Sakarya’da bir iş yerinde Hakkari’de 8 askerin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili provokatif söylemlerde bulunan şahıs gözaltına alındı.

Sakarya'da bir iş yerinde Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili provokatif söylemlerde bulunan şahıs gözaltına alındı. Terör örgütü ile ilişkisi tespit edilen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, H.Y. isimli bir kişinin Adapazarı şehir merkezinde bir iş yerinde Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili provokatif söylemlerde bulunduğu ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında sosyal paylaşım sitelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aşağılayan ve PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını içeren paylaşımlarda bulunan H.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG içerisinde Bawer Xerzan kod ismi ile faaliyet gösterirken Suriye'nin Ayn El Arap şehrinde öldürülen Yusuf Eker isimli teröristin propaganda amacıyla kullanıldığı değerlendirilen 1 fotoğrafı ele geçirildi. Şüpheli H.Y., "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Adapazarı Hakkari Sakarya Politika Güncel Haberler

title