Haberler

Terör Örgütünün Dağ Kadrosuna Götürülen 2 Genç Kurtarıldı

Mardin’de PKK’nın dağ kadrosuna götürülmeye çalışılan 17 yaşındaki H.E. ile 18 yaşındaki F.D.’nin yakalanarak ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Mardin'de PKK'nın dağ kadrosuna götürülmeye çalışılan 17 yaşındaki H.E. ile 18 yaşındaki F.D.'nin yakalanarak ailelerine teslim edildiği bildirildi.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kızıltepe- Nusaybin karayolunda oluşturulan uygulama noktasına gelen bir aracın durumundan şüphelenilmesi üzerine durdurulduğu ve yapılan kimlik kontrolünde araç içerisinde bulunanların; M.A., Z.K., H.E. ve F.D. isimli şahıslar oldukları tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, "Araçta yapılan kontrol esnasında şahısların tedirgin tavır sergilemesi ve aracın kiralık olması nedeniyle detaylı araştırmanın yapılabilmesi için şahıslar refakate alınarak Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmiştir. F.D. ve H.E. isimli şahıslarla yapılan görüşmede; M.A., Z.K. isimli şahısların kendilerini PKK/KCK terör örgütüne katılmak üzere kırsal alan yapılanmasına götürdüklerini beyan etmeleri üzerine Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine tahkikata başlanılmıştır" denildi.

F.D. isimli şahsın serbest bırakıldığı ve H.E. isimli şahsın ise ailesine teslim edildiği belirtilen açıklamada, M.A., Z.K. isimli şahısların da haklarında yasal işlem yapılmak üzere Mardin Adliyesi'ne sevk edildiği kaydedildi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title