Haberler

Terör Örgütünün Çocukları Kaçırdığı İddiası

Terör örgütünce kaçırıldığını iddia edilenler arasında 12 yaşında bir çocuk ile sara ve düz taban rahatsızılığı bulunanlar da yer alıyor Anne İfet Güneş: "Düz taban olan kızım burnundan da ameliyat olmuştu" Anne Sürreya Toklar: "14 yaşındaki çocuğum sara hastasıdır.

ÖZGÜR AYAYDIN-AHMET KAPLAN-  Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, seslerini duyurmak için başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını savunarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturmaya eylemi başlatan ailelerin bekleyişi devam ederken, kayıp çocukların bazılarının sağlık sorunları olduğu belirtildi.

"Niye anaları ağlatıyorlar, bizden ne istiyorlar"

Van'ın Muradiye ilçesinden gelen anne Sürreya Toklar, yaklaşık 50 gün önce kaybolan 14 yaşındaki oğlu Efekan Toklar'ın sara hastası olduğunu ve 7 yıldır ilaç kullandığını söyledi.

Lise öğrencisi oğlunun tek başına yaşamasının mümkün olamayacağını ifade eden Toklar, şöyle konuştu:

"14 yaşındaki çocuğum sara hastasıdır. O akşamları karanlıktan korkar, tek başına yatamaz. Elektrik kesildiğinde de dahi ağlayarak beni yanına çağırıp, 'Anne ben korkuyorum" diyordu. Oğlum hasta olduğu için orada yaşayamaz. Sara hastası evladımı bana versinler çünkü onun bana ihtiyacı var. Tüm ilgililere sesleniyorum Allah rızası için bana evladımı verin. Evladımı istemek en doğal hakkım. Niye anaları ağlatıyorlar, bizden ne istiyorlar."

-" Bir kızım var,  yüreğimi bana göndersinler"

Anne İffet Güneş ise lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki kızı Leyla Güneş'in 24 Nisan'da arkadaşlarıyla pikniğe gitmek için evden ayrıldığını belirtti.

Kızının üniversite sınavının ilk aşamasında barajı aştığını ifade eden Güneş, şöyle dedi:

"Bir kızım var, ben kızımı istiyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ve tüm ilgililerden rica ediyorum. Tek bir kızım var, o yüreğimi bana göndersinler. 2 oğlum bir kızım var onu bana geri gönderin. Barış istiyorum. Kızım gelmez ise ölürüm. Kalp ve tansiyon rahatsızlığım var. Hergün hastanelerdeyim ve ölmek üzereyim. Düz taban olan kızım burnundan da ameliyat olmuştu. Onların da işine yaramaz."

"Oğlumu dağa göndermek için büyütmedim"

Erzurum'dan gelen anne Lütfiye Bozoğlu, üniversite öğrencisi oğlu Sedat Bozoğlu'ndan (20) 10 Nisan'dan bu yana haber alamadığını bildirdi.

Bir kızı ve bir oğlunun olduğunu dile getiren Bozoğlu, "Oğlumu dağa göndermek için büyütmedim. Böyle adalet olmaz. Eşim inşaatlarda oğlumuzun okuması için çalışıyor. Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. Annelerin oturma eylemini televizyondan gördüm. Ben de gelip eyleme katıldım" şeklinde konuştu.

"10 gündür yemek yiyemiyorum, suyla yaşıyorum"

Gaziantep'ten eyleme destek vermek için gelen anne Hayriye Esendemir ise Kafkas Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği bölümünü okuyan kızı Büşra Esendemir'in 10 gündür kayıp olduğunu kaydetti.

Kızına kavuşmayı arzu ettiğini vurgulayan Esendemir, "Ben de bir anne olarak destek olmaya geldim. Onu öğretmen olsun tüm insanlara yararlı olsun diye okuttum. Hepimiz kül olduk. 10 gündür yemek yiyemiyorum, suyla yaşıyorum" dedi.

"Diğer çocuğum engelli"

Anne Ayşe Güler lise son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki oğlu Berat Güler'den 7 aydır haber alamadığını söyledi.

İki erkek çocuğu bulunduğunu kaydeden Güler, "Biri dağa gitti, diğer çocuğum engelli. Okula gitmişti, sonra kayboldu. Oğlumu istiyorum başka hiç bir şey istemiyorum" ifadesini kullandı.

Daha 12 yaşında

Mardin'den gelen anne Bedriye Eşiyok, ortaokul öğrencisi oğlu Mazlum'un 28 gündür kayıp olduğunu belirtti.

Oğlunun top oynamak üzere evden ayrıldığını ancak bir daha kendisinden haber alamadıklarını anlatan Eşiyok, "Oğlum Mazlum daha 12 yaşında top oynamak için dışarı çıktı nasıl götürdüler anlamadım. Oğlum daha çok küçük onu bana geri gönderin" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Güler Muradiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title