Haberler

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan Diyarbakırlı aileler, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi yaptı.

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan Diyarbakırlı aileler, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptı.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu öncülüğünde toplanan aileler adına basın açıklaması yapan platform temsilcisi İsmail Aydar, çözüm sürecine değindi. Aydar, AK Parti iktidarının geçmişte yapılan yanlışları düzeltmek için Kürt kimliğini kabul ederek barış sürecini başlattığını söyledi.

"Kürtleri temsil ettiği iddiasıyla siyaset yapan HDP'nin bu süreçte iktidara karşı düşmanca bir tavır sergileyerek gerilim politikası takip ettiğini" iddia eden Aydar, "PKK, bugün bölgede halen çocuk ve gençleri dağa kaçırmakta, yol kesmekte, çeşitli terör eylemleri ile bölgedeki Müslümanları sindirmeye çalışmaktadır" dedi.

Aydar, barış süreci desteklenerek kardeşliğin yeniden tesisi ve mağdur ailelerin çocuklarına kavuşması için yetkililerin ellerinden gelen bütün gayretleri göstermelerini istediklerini kaydetti.

Diyarbakırlı aileler adına konuşan Sabri Önalan da evlatlarının geri gelmesi için yaptıkları eylemin 119. gününün dolduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Eylemlerimizi çocuklarımızı geri alana kadar devam edeceğiz. Sayın Başbakanımız  Davutoğlu ile görüştük, görüşme çok olumlu geçti. Bundan sonra sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşme talebinde bulunduk. Ondan sonra HDP,  Sayın Selahattin Demirtaş'la görüşme talebinde bulunacağız... Bizim evlatlarımız elimizden alınmış. Bu evlatlarımız için bu duruşu yapmaktayız ve devam etmekteyiz. Evlat öyle bir kutsal bir şeydir ki evladın acısı ancak anne babanın ciğerinde, kalbinde olacaktır. Evlatlarımızın bir an önce geri gelmesi için herkese sesleniyorum, kimin elinden ne geliyorsa, bu evlatlarımızın geri gönderilmesini istiyoruz."

Kaçırılan çocukların yüzde 90'ının üniversitede okuduğuna işaret eden Önalan,  çocukların okullarından daha fazla uzak kalmasını istemediklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakırlı anneleri temsilen konuşan Gülsen Ölmez de çocuklarını geri istediklerini belirterek, "Buraya çocuklarımız için geldik, çocuklarımız üniversitelerde okuyor. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan herkesten destek bekliyoruz. Madden ve manen çökmüş durumdayız" dedi.

Ağabeyinin kaçırıldığını belirten 11 yaşındaki Damla Taşcı da "Abim kayıp, 16 yaşında. Nereye gittiğini bilmiyoruz. Buradaki anneler sürekli ağlıyor, onların da çocuklarının gelmesini istiyorum. Abimi çok özledim, onun geri dönmesini istiyorum" diye konuştu.

Sendika temsilcileri

Sendikalar adına konuşan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de bir evladı annesinden ayırmanın, o anneye yapılabilecek en büyük işkence olduğunu ifade ederek, annelerin acılı feryatlarının 119 gündür yürekleri yaktığını söyledi.

Özgürlükten, insan haklarından, eşit yurttaşlıktan bahseden bazı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve sendikaların bu acı ve feryadı görmek istemediğini ya da gördüğü halde sessiz kaldığını iddia eden Esen, "Bu annelerimiz herhangi bir siyasi partinin mensubu değiller, herhangi bir örgütün, sendikanın, STÖ'nün de  mensubu değiller. Bunların tek istedikleri var, o da çocuklarına kavuşmak, çocuklarına dokunmak, çocuklarıyla uyumak. Bu annelerin feryadını duyalım ve elimizden geldiğince destek olalım" şeklinde konuştu.

Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da Diyarbakırlı ailelerinin bu mücadelesinin arkasından evlatlarının geri gelmesini ümit ettiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title