Haberler

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Tellioğlu, dünya barışı ve kuraklığa dikkati çekmek için çıktığı yolculukta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Dünya Dilleri Merkezi ve Yeryüzü Halkları Dostluk Vakfı Genel Başkanı Selamettin Tellioğlu, Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelerle bir araya geldi.

Tellioğlu, dünya barışı ve kuraklığa dikkati çekmek için 26 Ağustos'ta İstanbul'dan başlayan "İstanbul'dan Kahire'ye Dünya Barış ve Dostluk Yürüyüşü" kapsamında Diyarbakır'a geldi.

Sur ilçesindeki Şeyh Sait Meydanı'nda çocukları için oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Tellioğlu, Diyarbakır'ın yürüyüş kapsamında ziyaret ettikleri 13'üncü il olduğunu söyledi.

Bu insanlık dramının kaldırılması için tüm taraflara kardeşlik, dostluk ve barış çağrısı yaptıklarını ifade eden Tellioğlu, "Çocukların anne ve babalara teslim edilmesini rica ediyoruz. Başta Selahattin Demirtaş ve bu konuda etkili olan belediye başkanları, il başkanları ve kanaat önderlerinin inisiyatif almalarını rica ediyoruz" dedi.

"Barış sürecini başlatan sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümetimiz ve buna ciddi katkı sağlayan Demirtaş ve partisinin tüm mensuplarına teşekkür ediyoruz" diyen Tellioğlu, "Demirtaş'ın aldığı oy bizi Karadenizliler, Türkiyeliler olarak çok sevindirmiştir. Demirtaş, Türkiye partisi olma yolunda ilk adımı attı. (Dağa götürülen çocukları getirerek) Bu samimiyetini Türkiye'ye göstermesini istirham ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mısır'daki hapishanelerde tutuklu bulunanların serbest bırakılması amacıyla Kahire'ye giderek Sisi ile görüşmeye çalışacaklarını ifade eden Tellioğlu, şunları kaydetti:

"Sisi veya grubuna şunu söyleyeceğiz, 'Şu anda Mısır ve halkı ümmetin günlünde hapistir. Bir kısım seçilmiş kişiler de zindanlarda hapistir. Sizin bunları bırakmanız durumunda Mısır halkı ve şu anki yönetimi yine ümmetin gönlündeki hapisten çıkmış olacak'. Bu sözümüzün Mısır'da tesirli olması için sayın Demirtaş ve ekibinden Kahire'ye varmadan 18 yaşından küçüklerin 48 saat içinde getirilmesidir. Daha sonra da barış süreciyle dağda kalanların da döneceğine inanıyoruz."

Tellioğlu, yolculukları çerçevesine Mardin'e oradan İstanbul'a hareket edeceklerini ifade ederek, daha sonra havayoluyla Kahire'ye gideceklerini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title