Haberler

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Eronat ve Beyaz, terör örgütünce kaçırılan çocuklarının bırakılması için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemini sürdüren aileleri ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, terör örgütünce kaçırılan çocuklarının bırakılması için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Çocuklarının bırakılmasını isteyen aileler, kendilerini ziyaret eden Eronat ve Beyaz'a, çocuklarının geri getirilmesi için herkese seslendiklerini, neşeli bir bayram geçiremedikleri için üzgün olduklarını anlattı.

Aileler, ayrıca çocuklarının Suriye'deki savaşa gönderilmesinden korktuklarını ve endişeli olduklarını ifade etti.

Milletvekili Eronat da ailelerin başka bir beklentileri olmadan sadece çocuklarını istediklerini vurgulayarak, dünyada 15 yaşındakilerin çocuk sayıldığı için hiç kimsenin çocukları kullanmaya hakkının olmadığını söyledi.

Çözüm sürecinin 1 yıl 8 aydır devam ettiğini ve çözüm sürecinde çocukların kaçırmasına anlam veremediğini ifade eden Eronat, şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinde bu çocukları kaçırmanın anlamını bilemiyoruz. Kimse de buna bir anlam veremiyor. Madem çözüm süreci madem kan akmıyor dağda çocuklarımız ölmüyor tabutlar içinde askerlerimiz batıya gitmiyor o zaman niye bizim çocuklarımız dağda? Bunu birisi açıklasın. Annelerin sorduğu bu soruyu bizde sorguluyoruz. Neden bu çocuklar şu anda dağda? Ergenliğe ulaşmamış çocukların dağda ne işi var ve işin ilginci burada eylem yapan annelerin çocuklarının hepsi hasta. Sağlık problemleri olan çocuklar özellikle mi seçiliyor, bu seçilmenin altında başka anlamlar mı var, insanların aklına farklı düşünceler geliyor. Bu çocukları nerelerde kullanmak istiyorlar, hangi alışverişte kullanmak istiyorlar? Anneler bize bunları söylüyorlar ihtimal vermek istemiyoruz ancak birileri artık bu annelerin sorularına cevap vermelidir."

Beyaz ise yüreklerinin ailelerle beraber olduğunu, dertleşip sohbet etmeye geldiklerini belirterek, bir an önce çocukların gelmesini ve artık Diyarbakır'ın bu acıları yaşamaması gerektiğini ifade etti.

Ailelere çözüm sürecinin somut adımı nedir diye sorduğunda alınacak cevabın 'Benim çocuğumun gelmesidir' diyen Beyaz, çocukların analarına babalarına kardeşlerine evlerine bir an önce kavuşmasını istedi.

Beyaz, "Biz istiyoruz ki çocuklarımız analarına babalarına kardeşlerine evlerine geri dönsün. Analık ve babalık hakkına saygı gösterilmesi lazım. Yakın zamanda çözüleceğine inanıyorum. Artık çocuklarımız ölmesin istiyoruz. Türkiye'nin huzura kavuşması için çözüm sürecinde büyük aşamalar kaydedildi. Buradaki aileler çözüm sürecinin somut adımını çocuklarının gelmesi olarak görüyor."

Eronat ve Beyaz ailelerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bilgi aldıktan sonra çadırdan ayrıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Mine Lök Beyaz Oya Eronat Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title