Haberler

PKK, LYS'de Türkiye 58.'si Olan Serkan Yıldız'ı Dağa Götürdü

Güncelleme:

LYS'de oğullarının 58. olduğunu ve terör örgütü tarafından kaçırıldığını öğrenen Yıldız çifti, Serkan'a kavuşabilme umuduyla oturma eylemi yapan ailelere katıldı.

Erzurumlu Yıldız çifti, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 58'incisi olan oğullarının terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddiası üzerine Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere katıldı.

HAYALİ DOKTOR OLMAKTI

Erzurum'un Tekman ilçesinde oturan Celal Yıldız ve Remziye Yıldız'ın 18 yaşındaki oğlu Serkan Yıldız, bu yıl LYS'ye girdi. Sınavın ardından Yıldız ailesi, hayali doktor olmak olan Serkan'dan 21 Haziran'dan bu yana haber alamadı.

ÖRGÜT TARAFINDAN KAÇIRILDIĞINI ÖĞRENDİLER

Daha sonra açıklanan LYS'de oğullarının 58. olduğunu ve terör örgütü tarafından kaçırıldığını öğrenen Yıldız çifti, Serkan'a kavuşabilme umuduyla Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelere katıldı. Baba Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlundan LYS'den sonra haber alamadıklarını söyledi.

LYS sonucu açıklandığında oğlunun Türkiye 58. olduğunu öğrendiklerini belirten Yıldız, Serkan'ın çok çalışkan olduğunu, okul hayatı boyunca sürekli takdir veya teşekkür belgesi aldığını kaydetti.

Serkan'ın bulunması için Ağrı ve Van'da kayıp başvurusu yaptığını dile getiren Yıldız, son olarak da Diyarbakır'a gelip oturma eylemi yapan ailelere katıldıklarını bildirdi.

SON KEZ ARADI, BİR DAHA HABER ALINAMADI

Sınava giren oğlunun son kez kendisini aradığını, ondan sonra ise haber alamadığını aktaran Yıldız, şöyle konuştu: "Erzurum merkezde özel bir yurtta yatılı olarak kalıyordu. Hem okuluna gidiyordu hem de sınava hazırlanıyordu. Hangi şartlarda, hangi zorluklarla okuttuğumu ben biliyorum. Zengin bir adam değilim. Serkan çok zeki ve çalışkan bir çocuktu. Oğlum Serkan, bana gelen mesaja göre LYS'de Türkiye 58'incisi olmuş. Oğlumun hayali hep doktor olmaktı."

"SON ZAMANLARDA BDP'NİN GENÇLİK KOLLARINA GİDİYORMUŞ"

Yıldız, tüm aramalarına rağmen Serkan'ı bulamadıklarını bildirerek, "Aldığımız duyumlara göre okulun son zamanlarında BDP'nin gençlik kollarına gidip geliyormuş. 3-4 defa orada görülmüş. Bundan dolayı oğlumun dağa çıktığından şüpheliyim." dedi.

Anne Remziye Yıldız ise oğlunu kimin kandırıp dağa çıkardığını bilmediklerini söyledi.

"BAŞBAKAN VE BDP'DEN RİCA EDİYORUM"

Oğlunun bir an önce gönderilmesini istediklerine dikkati çeken Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ne olursa olsun ne yapılıyorsa yapılsın oğlumu istiyorum. Ben yoksullukla oğlumu büyüttüm. Varlığın değil, yoksulluğun içerisinde büyüdü. Tek istediğimiz okulunu okuması ve yoksulluk çekmemesiydi. Başbakandan ve BDP'den de rica ediyorum oğluma kavuştursunlar beni."

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Yıldız Celal Yıldız Erzurum Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (13)

hans:

kürt milleti pkk kürtlerin düşmanı olduğunu anlamalılar artık

21
18
yanıtYanıtla
HECO:

uydurma olum uydurmayın pkk kimseyi zorla kaçarımaz

22
15
yanıtYanıtla
ds:

puanı oraya yetmiş :

25
3
yanıtYanıtla
HECO:

adam da diyor oğlu katıldı zorla kaçırmadılar yanii

17
5
yanıtYanıtla
liseli:

vay be Türkiye 58.cisi dahi cocuk bile pkk a katılıyor ne ilginç iş! var bu pkk da birşeyler arastırmak lazım.. bize yanlıs mı tanıtıyorlar acaba.. ben birde karsıt tarafı dinleyeyim (:

14
6
yanıtYanıtla
SELÇUKLU:

Garibanın çocuklarını acitasyon yaparak kendi ideolojik amaçlarında kullanarak kendi yerlerini sağlamlaştırmak için dağa götürüyorlar. Fakat kendi çocuklarını özel okullarda ve özel üniversitelerde okutmaktadırlar.Ondan sonrada biz sizlerin hakkını savunuyoruz diye gariban kürt kardeşlerimi kandırıyorlar.Bir gerçek var oda kürt kardeşlerimi sömürerek kendilerine ve çocuklarına gelecek, servet hazırlamaktır.

9
9
yanıtYanıtla
bayrak:

bazı koyunlar var hala pkk yı sempatizanı

7
9
yanıtYanıtla
canavar:

bunlarda sıfat yok

6
9
yanıtYanıtla
hewal:

bu yolda şehit olcak helal olsun faşistlere ölüm

2
3
yanıtYanıtla
izmirli:

okuyacaksa okumuş ......... olsun puhahahahaha

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title