Haberler

Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hakkari'de dün toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve Hakkari'de dün toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dün yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ta süren operasyonda 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, bir terörist sağ yakalandı. Böylece operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 296'ya yükseldi. 4 el yapımı patlayıcının imha edilmesiyle de operasyonda imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 847 oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda da 6 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilde etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 324'ü buldu. Operasyon kapsamında imha edilen 10 el yapımı patlayıcıyla imha edilen toplam el yapımı patlayıcı sayısı 750'ye çıktı.

Diyarbakır'ın Lice kırsalında tespit edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyonda ise 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir biksi makineli tüfeği, 8 kalaşnikof piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, bir tabanca, 50 elektrikli fünye ve bir fotoğraf makinesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde icra edilen operasyonda da bir terörist etkisiz hale getirildi.

Şemdinli ilçesindeki iki ayrı operasyonda, 7 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 497 adet kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir RPG-7 roketatar, bir işaret tabancası, bir anti personel mayın, 5 adet 60 milimetrelik havan mühimmatı ve 111 adet biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

Hakkari'nin Derecik bölgesinde ise araziye gömülü halde bir el yapımı patlayıcı (2 mutfak tüpü, 5 kilogramlık teneke içerisinde Tnt-rdx ve fünyeli düzenek) bulunup, imha edildi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde de terör örgütü DAEŞ mensubu 3 yabancı uyruklu terörist gözaltına alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Hakkari Mardin Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title