Haberler

TSK Vurdu, Kandil Dağıldı! Karayılan İran'a Kaçtı

Güncelleme:

TSK'nın, PKK'ya yaptığı hava operasyonlarıyla PKK'nın beyin takımı üçe bölündü ve Kandil'i terk etti. Karayılan'ın da bulunduğu bir kısım İran topraklarına geçti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), PKK terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yaptığı hava operasyonları, örgütün üst düzey yönetiminin üçe bölünmesine ve Kandil kampını terk etmesine neden oldu.

NOKTA ATIŞLARI

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçakları, bölücü terör örgütünün yurtiçinde ve yurtdışında belirlenen hedeflerine nokta atışları yaptı.

KAMPLAR VURULDU

İnsansız hava araçları, keşif ve gözetleme uçakları ile yapılan hedef tespitlerinin ardından savaş uçakları, teknolojik bombalarla PKK'nın Kandil, Zaho, Zap, Metina ve Hakurk kamplarına hava operasyonları düzenlendi.

ÜST DÜZEY YÖNETİM ÜÇE BÖLÜNDÜ

Operasyonların ardından Kandil'de bulunan terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terk etti. Üst düzey yönetim ise üçe bölündü.

BİR KISIM İRAN'A GEÇTİ, BİR KISIM CİZİRE'YE

Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan'ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye'nin Cizire bölgesinde saklandı.

DEMİRTAŞ'IN YARALANDIĞI TELSİZ ANONSLARINDA

Bölgeden gelen bilgilere göre, örgüte askeri eğitim veren Nurettin Demirtaş, yapılan ilk operasyonda yaralandı. Kaynaklar, Demirtaş'ın yarasının ağır olmadığını, halen bölgede olduğunu ancak yerinin tam olarak belirlenemediğini ifade etti. Demirtaş'ın yaralandığı bilgisinin TSK'ya bölgedeki kaynaklardan geldiğini belirten yetkililer, ayrıca operasyonun ardından bölücü terör örgütünün telsiz konuşmalarında, Demirtaş'ın yaralandığına dair anonslar geçtiğinin tespit edildiğini belirtti. Bölücü terör örgütünün Demirtaş'ın yaralandığı bilgisinin gazetelere yansıması ve verdikleri zayiatın tespit edilmesinden dolayı telsiz konuşmalarına son verdiği de kaydedildi.

CİZİRE DAHA GÜVENLİ

Öte yandan, PKK terör örgütü yöneticilerinin IŞİD'e karşı zayıf kalınmasından dolayı Kobani yerine daha güvenli buldukları Cizire'yi tercih ettikleri vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Demirtaş Murat Karayılan Kandil Dağı İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (468)

Eski rütbeli:

Sevgili arkadaşlar gencler vatanınızı korumak istiyorsunuz sizi anlıyorum içinizdeki vatan sevgisini peki belediyeleriniz yada bazı kişiler kamu kuruşlarındaki TC yazısını kaldırırken içinizdeki milliyetcilik duygusu ne oldu siz tc için yanı türkiye için şehit oluruz diyorsunuzda daga catışmaya gerek yok kendi şehrinizde bazı bankalarınızda yada kamu kuruluşlarındaki türkiye yazısı kaldırılırken vatan sevginiz nerede. Ak partili bir vekilin türk ırkı diye bir ırk yoktur sözünü hatırlayın bunu dinlerken vatan sevginiz nerede idi yada hdp dolmabahce sarayında akp ile protokol imzalarken hdp terör degilmiydi ozaman vatan sevginiz ne oldu

151
24
yanıtYanıtla
hassan:

Vurun gitsin siyanurlu vurun kafalarina sıkın sonrada bayragimizi oraya dikin.

40
131
yanıtYanıtla
merwan:

Ulan kandil cikin dese sokaklarda karakollarda isgal edilir polis asker esir alinir siz kimi kandiriyorsunuz. Adam gibi gelin barisalim diyoruz siz ucaklariniza guvenip bombaliyorsunuz. Ucer beser asker polis oluyor cok mu hosunuza gidiyor sehit verdik deyip kudurmak. Turkler empati kurmayi ogrenin yoksa bundan sonrasi bolunmeye gidiyor kimse burdan artistlik yapmasin.

41
119
yanıtYanıtla
vanlı laz:

Maymun soyuna ölüm

63
47
yanıtYanıtla
sedaaaa:

Sıra icerdekilerde inslhh bu sitede devlet aleyhine yorum yapan larda tespit edilip Türkiyeddışına sürülmesihem ddevletin ekmeği ni yiceksin hem hakaret edecek sin yok ole zehir ederim valla

99
2
yanıtYanıtla
dersimli:

yalan haber adamlar kac yildir kandilde yeralti sehri yaptilar 7 katli kim nereye niye kacsin akil mantik var iside niye saldirmiyo bu turkiye astsubayin olumunu ne cabuk unuttu

40
50
yanıtYanıtla
yaw he he:

Nokta atışı mı . Yazık .. ssorarım size tsk nın kandilde köyleri bombaladigini onlarca kişi nin hayatını kaybettiğini neden yazmiyorsunuz..

15
69
yanıtYanıtla
sedaaa:

Beğenmiyorsan bu devleti ve Basındakileri cçekip gideceksiniz kimse size engel degil

79
4
yanıtYanıtla
çerçiçerçi:

ani tehditler savurmuştunuz TC eski TC deiğil şalvarı giyin kaçin

77
3
yanıtYanıtla
Kara bulut:

O daglarda tas ustunde tas kalmayincaya kadar operasyona devam

68
12
yanıtYanıtla
Tüm 468 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title