Haberler

Terör Olaylarını Siyasete Alet Etmemeliyiz"

ÖZKAN BEYER - Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep'te kına gecesinde yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "Bu terör olayı aileleri de aştı. Bu canlar bizimdir. Türkiye'nin böyle sahiplendiği bir hadisede, 'Ölenler şunlardan ya da bunlardanmış' demenin hiçbir anlamı yok. Bunlara asla kulak vermemeliyiz." dedi.

Gaziantep'teki terör saldırısını AA muhabirine değerlendiren Çelik, kentin bu tür terör saldırılarına karşı soğukkanlılığını koruması gerektiğini belirtti.

Kına gecesindeki terör saldırısını görevli iki imamdan öğrendiğini anlatan Çelik, hemen Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez'le görüştüğünü, daha sonra ilçe müftülerini aradığını ifade etti.

İmamlara cenaze sahiplerine verilecek din hizmeti noktasında hazır olmalarını söylediğini aktaran Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Haftalık izinlerin derhal kaldırıldığını belirttim. İzinli arkadaşların çoğunun dönmesini istedim. Kendi aramızda gerekli toplantıları yaptıktan sonra Sayın Valimizin verdiği talimata göre gerekli hizmetleri verdik. Din hizmeti olarak 100 arkadaşımızı görevlendirdik. Hala bu arkadaşlarımız taziye evlerinde görev alıyor."

"Elim durumdan pay çıkarmak doğru değil"

Saldırının altında yatan hain emellerin Türk milletinin asıl duruşunu bozmak olduğunu ifade eden Çelik, şunları dile getirdi:

"Bu terör olayı aileleri de aştı. Bu canlar bizimdir. Türkiye'nin böyle sahiplendiği bir hadisede, 'Ölenler şunlardan ya da bunlardanmış' demenin hiçbir anlamı yok. Bunlara asla kulakta vermemeliyiz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür terör olaylarını siyasete alet etmememiz lazım. Bunların ne insanlıkta ne de millet bütünlüğünde yeri vardır. Şunu unutmayalım, hedef sadece onlar değildir, milletimizdir. Çünkü bir bütünün parçasıyız. Oradaki ölen kardeşlerimiz de bizim bir parçamızdır. Ona gelen millete gelmiştir. Onun için buradan bir ayrımcılık, particilik oluşturmak çok yanlış bir yoldur. Bu yola girenlerin direkt geri dönmesi lazım. O cenazeler hepimizin. Olaya böyle bakmak lazım. Böyle elim durumdan kendilerine pay çıkarmak doğru bir yaklaşım değildir."

Çelik, terör olaylarında kimsenin rant peşine düşmemesi gerektiğinin altını çizerek, böyle bir tutumun insani ve İslami olmayacağını vurguladı. Çelik, şöyle dedi:

"Bunlar belli bir alana sıkıştırılmış, oradan bir şeyler kapma çabasıdır. Cenaze merasimlerinde böyle şeylerin lafını yapmak bile doğru değildir. Bizim tarihimizle, dini anlayışımızla gelenek ve göreneğimizle ilgi ve alakası yoktur. Biz cenaze namazında da dini vecibeleri yerine getirdik. Onun dışındakiler önemsizdir. Aziz milletimize geçmiş olsun diyorum. Bu tür hainliklerin en büyük panzehiri kardeşlik ruhunu, özellikle 15 Temmuz'da gösterdiğimiz milletçe karşı durma ruhunu korumak ve devam ettirmektir. Bu duruşu bozmadan tarih ve millet bilincinde devam ettirmeliyiz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çelik Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title