Haberler

Terör Olaylarında Can Verenlerin Aileleri Tazminat Mağduru!

Güncelleme:

Türkiye'de terör saldırılarında ölenlerin aileleri tazminat mağduru. Reyhanlı'da ölenlerin yakınları 10 bin lira tazminat aldı. ABD'de ise rakam 250 bin ile 50 milyon dolar.

Dünya'da terör eylemine maruz kalan gelişmiş ülkeler, ölen ya da yaralananlar için yüklü miktarda tazminat ödüyor. Türkiye'de 17 Temmuz 2004'de yürürlüğe giren yasa kapsamında vatandaşlara tazminat ödenmeye başlandı. Ancak bu tazminatlar düşük seviyede kaldı.

'123 BİN LİRA TAZMİNAT'

Açılan davalarda İçişleri Bakanlığı genellikle "Devletin hizmet kusuru olmadığı'' gerekçesiyle sorumluluk kabul etmeyerek tazminat taleplerinin reddedilmesi için uğraşıyor. Bazı ülkeler ve Türkiye'nin ödediği terör tazminatları arasında dağlar kadar fark var. İşte birkaç örnek; 28 Aralık 2011'de Uludere'de hava operasyonu sırasında 35 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin yakınlarına 123 bin lira tazminat ödendi.

ABD'DEKİ TAZMİNAT MİKTARI

ABD 11 Eylül saldırısında ölen her sivil için ve yaralalılara 250 bin ile 50 milyon dolar arasında tazminat ödedi. 2.551 ölü ve 215 ağır yaralıya toplam 8.7 milyar dolar ödeme yapıldı. 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı, Hatay'da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 52 vatandaş öldü, 146 kişi yaralandı. Saldırıda yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, 10'ar bin TL'den 460 bin TL; 34 ağır yaralıya 4 bin TL'den 136 bin, 112 hafif yaralıya da bin TL'den 112 bin TL ödendi. İngiltere'de 2005'te El-Kaide saldırısında 52 kişi öldü. Birinci derece yakınlarını kaybedenlere ve yaralılara 1000-250 bin Sterlin arasında tazminat ödendi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İçişleri Bakanlığı Reyhanlı Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

CANIM ÜLKEM:

eğer Allah için vatanım için yürüyüp can vereceksem canımda kanımda feda olsun tazminat verilmesin aileme ölenlerin hiçbirisine sevinmedim ama orda bulunmaları ülkeyi bölmekten başka birşey değil

34
9
yanıtYanıtla
ERTUĞRUL:

on numara tespit tebrikler kardeşim.

yanıt2
yanıt0
TürkMobil-IOS:

Benim verdiğim vergiden bu hainlere bir Kuruş verilirse haram zıkkım zehir olsun.Şehitlerimizin ailelerine en yüksek memur Maaşını bağlayın.devlet olduğunuzu gösterin.

15
11
yanıtYanıtla
SET:

VAY VAY VAY BAKIN HELE BOMBALAMANIN ALTINDA YATAN GERÇEĞE, , , HER ÖLÜYE BÜYÜK PARA DUYUN EY AHALİİ İŞTE BOMBALAMA NEDENİ, ,

15
10
yanıtYanıtla
VatanMobil-ANDROID:

hadi dış düşmanı anladikta içerideki düşmanlar ahlaksızlar hangi gazimizde hangi sehidimizde bu konuyu dile getirdiniz? ama pkk ölünce hemen devreye girip bu konuları aciyosunuz

18
3
yanıtYanıtla
isimsizMobil-ANDROID:

demirtas odesin sizin tazminatinizi butun bu olaylarin basi o deyilmi bu canlari yaktiran demirtas deyilmi allah onun belasuni versin

18
2
yanıtYanıtla
VANLI TÜRK:

OLUR EMREDERSİNİZ. ŞEHİDİN AİLESİNE KARNINI DOYURACAK KADAR, TERÖRİST YAKINLARINA SERVET. İSTEDİĞİNİZ BU MU?

14
1
yanıtYanıtla
Kaptan:

Ya siz ne bicim gazetecisiniz, milleti kiskirtci haberler yapiyorsunuz. sonra Amerika ile Turkiyeyi kiyaslamanizda sacmadan da öte.

13
1
yanıtYanıtla
Ulubatlı:

Mademki çok meraklısıymışsınız medya kuruluşu olarak siz verin

12
2
yanıtYanıtla
Düriyem:

Abd de ara sıra oluyor bizde ise hergün iflas ederiz

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title