Haberler

Terör Nedeniyle Okullarında Karne Alamadılar

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar oluşan iki okulda okuyan bin 504 öğrenci, karnelerini başka bir okulda aldı.

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar oluşan iki okulda okuyan bin 504 öğrenci, karnelerini başka bir okulda aldı.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendekler ve kurduğu barikatların bulunduğu Dicle Mahallesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu hasar meydana gelen Sema Çıngıllıoğlu ve Mehmetçik İlkokulunda okuyan bin 504 öğrenciye karneleri Cumhuriyet İlkokulunda dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, TOKİ İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, il genelinde 151 bin 678 öğrenciden 81 bin 612'sinin terör nedeniyle 40 günlük eğitim eksiği bulunduğunu, bu öğrencilerin karne heyecanı yaşayamadığını söyledi.

Öğrencilerin tatilde eksik gördüğü derslerine çalışmalarını isteyen Yılmaz, kent merkezinde 27 bin 490 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını, Dicle Mahallesi'ndeki Sema Çıngıllıoğlu ve Mehmetçik İlkokulundaki öğrencilere karnelerinin Cumhuriyet İlkokulunda verildiğini bildirdi.

Bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen TEOG sınavlarında başarılı öğrenciler çıktığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

"Eğitimden mahrum kalan öğrencilerimizi eğitim kamplarına alacağız. Cizre, Silopi ve İdil'de terör olayları nedeniyle öğrencilerimiz eğitimlerinden geri kaldılar. Biz de yarıyıl tatilinde boş durmayacağız. 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize yoğunlaştırılmış bir telafi eğitim programı uygulayarak yarından itibaren çalışmalarımıza hız vereceğiz. Burada hem öğrencilerimize hem bilgilerin yanında moral motivasyon eğitimleri de vereceğiz. İdil'deki öğrencilerimizi Midyat'ta, Cizre ve Silopi'deki öğrencilerimizi Batman'da misafir edeceğiz."

Öğrencilerin konaklama giderlerini Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle karşılayacaklarını anlatan Yılmaz, ikinci dönemden sonra da telafi eğitimlerinin devam edeceğini, öğrencilerin eksikliklerini gidereceklerini sözlerine ekledi.

Karne dağıtımında başarılı öğrencileri kutlayan Yılmaz, onları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Öte yandan, Silopi ilçe merkezi ve köylerinde bulunan 68 okulda 39 bin 128 öğrenci karnelerini alamadı. İdari personelinin dışında okulların boş olduğu görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Yılmaz Şırnak Silopi Dicle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title