Haberler

Terör Mağduru Öğrencilerin Devamsızlıkları Silinecek

Güncelleme:

MEB, Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak'ın bazı ilçelerinde terör olayları nedeniyle ikinci dönem okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlıklarının silinmesine karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak'ın bazı ilçelerinde terör olayları nedeniyle ikinci dönem okula gidemeyen öğrencilerin devamsızlıklarının silinmesi, yaz tatilinde veya bir sonraki eğitim-öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınmaları kararlaştırıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İMZALI GENELGE İLLERE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz imzasıyla illere gönderilen genelgeye göre, Diyarbakır Sur, Mardin Dargeçit, Derik ve Nusaybin ilçeleri, Hakkari Yüksekova ile Şırnak merkez, Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde 2015-2016 ders yılı ikinci döneminde, okul ve kurumların zaman zaman kapalı olması, öğrencilerinin okula devam edememesi nedeniyle e-okulda puanı olup devamsızlık süresini aşan öğrencilerin durumu devamlı öğrenciler gibi sayılacak.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARI DURUMLARI, BİRİNCİ DÖNEM PUANINA GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK

İkinci dönem bazı derslerden puanı olmayan öğrencilerin başarı durumları, birinci dönem puanına göre değerlendirilecek. Bu dönemde, eğitim ve öğretime devam edilemeyen yerlerdeki okul ve kurumlardaki öğrencilerin yıl sonu başarı durumları da birinci dönem ders puanlarına göre belirlenecek.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI VERİLECEK

Eğitim-öğretim yılının ikinci ders döneminde okula devam edemeyen öğrenciler yaz tatilinde veya bir sonraki eğitim-öğretim yılında destekleme ve yetiştirme kurslarına alınacak.

İlkokullar ile ortaokullarda öğrencilerin yıl sonu başarı puanları değerlendirilirken, birinci ve ikinci dönem ders puanına göre bir üst sınıfa geçemeyecek durumda olan öğrencilerin bir üst sınıfa geçirilmesine veya sınıf tekrarına Şube Öğretmenler Kurulunca karar verilecek.

STAJLARINI YAPMIŞ SAYILACAKLAR

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında işletmede beceri eğitimine yerleştirilmiş öğrencilerin, bölgedeki işletmelerin faaliyetlerini sürdürememesi nedeniyle en az bir dönem işletmede beceri eğitimine devam edenlerin stajları yapmış sayılacak.

Mesleki açık öğretim lisesinde kayıtlı olup yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler, birinci dönemde başarılı olduğu derslerden ikinci dönem devamsızlığına bakılmaksızın başarılı sayılacak ve kredileri verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Hakkari Şırnak Mardin Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (25)

DAVUT:

AMA ARTIK YETER LA DOĞU VERGİ VERMEZ . HER ÇOCUK BAŞINA 250 LİRA MAAŞ ALIR. BATI KAHRINI ÇEKER . SURİYELİ ÖĞRENCİLER 1300 LİRA BURS ALIR ÇOCUK MAAŞI ALIR BATI KAHRINI ÇEKER ARAP OLABİLİRİM AMA HAK NEYSE ODU AMA SİZ TÜRK LER APTL BİR MİLLET OLDUĞUNUZ İÇİN SÖMÜRÜLDÜKÇE SEVİNİYORSUNUZ.

6
21
yanıtYanıtla
türk evladı:

varsın olsun be koçum bizde para çok iman çok bizdeki bu iyilikle yoğrulmuş kalp suriyelisi, ne arab, na, çerkez, ine kürt, üne yeter ben aç kalayım parasız pulsuz kalayım hiç önemli değil yeterki siz mutlu olun amma sakına sakın benim vatanıma milletime kardeşliğimize sakın dokunmayın o zaman külahları değişiriz

yanıt2
yanıt2
diyarbakırlıı karaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:

davut doğuda cocuk başıı 250 lira para veriyor diyorsun kardeşim vala boş konuşuyorsun vergii vermez diyorsun boşş konuşuyorsun yazının başında terör mağdurları diyor mağdur olanlarr bütün doğu mağdur değill mağdur olana devlet destek cıkacak çıkmalıı mecbur . bak bii alta türk evladıı yorum yapmışş o yorumu oku utann birazz helal sana kardeşimm bende doğuluyumm ve bizzz ölene kadar kardeşizzz TÜRK EVLADII herkess senin gibi yazarsa ve uygularsa sıkıntı yok bu ülke hepimize yeter

yanıt1
yanıt0
YALAN:

magduriyet devamsizliklari silerek giderilmez. bunlari batida okuyuan ogrencilerle ayni kefeye koyarak sinava tabi tutmaniz bunlari fazladan magdur eder.

9
10
yanıtYanıtla
KESİNLİKLE OKUYUN!:

Fitre bu yıl 15 TL. Yani Diyanet bir kişi için günlük sadece yiyecek masraflarını 15 TL olarak hesaplamış. Eğer diyanete göre bir kişinin günlük karnını doyurma karşılığı 15 TL ise 4 kişilik bir ailenin karnını doyurma karşılığı 60 TL olur. 4 kişilik bir aile günlük 60 TL ile karnını doyurabiliyorsa bu ayda 1800 TL eder. Dine göre bile hesap bu iken ve bu sadece karın doyurmayı kapsıyorsa bu zavallı 4 kişilik aile 1300 TL ile yesin mi barınsınmı okusun mu okutsun mu?

10
0
yanıtYanıtla
FERHRTGBFDV:

DAHA GEMİCİK ALCAZ KARDEŞ DUR BAKEM

yanıt3
yanıt0
yakışıklı:

devamsızlıkları silin tabi ama devleti canavar yapan o operasyonların etkilerini nasıl sileceksiniz devlete düşman olarak yetişecek bir nesil daha büyüyor bunun bedelini kim ödüyecek. . . . devlet vatandaşına ben burdayım seni korurum demeli ama akp devleti vahşi bir canavardan başka bir şey değil o çocuklar devleti her zaman düşman bilecek bunun için ne yapacaksınız bol bol paramı dağıtacaksınız kardeşini annesini babasını bir yakınını kaybeden bu çocuklara paranız tesir etmeyecek

6
3
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Siz hala okullara öğretim ve Eğitim yeri değilde GELİNEN GÜN SAYISI olarak mı bakıyorsunuz. Bu öğrencilerin devamsızlıkları silinince DERSLERİNİ ÖĞRENMİŞ Mİ OLACAKLAR. İleri ki yıllarda girecekleri sınavlarda bugün göremediği derslerin acısı çekmeyecekler mi?

6
0
yanıtYanıtla
Ahmet:

E bi zahmet yani :D Bunun neresi karar oğlum :D MEB''in allah belasını versin ya vasıfsız bakanlık.

5
1
yanıtYanıtla
aaa:

BAŞKAN OLAMAYACAKSIN TAYİP. . .

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title