Haberler

Terör Mağduru Öğrencilere Kapımız Açık"

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, "Terörle mücadele etmek ne sadece güvenlik güçlerine ne de hükümete düşüyor.

ZEKERİYA GÜNEŞ - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, "Terörle mücadele etmek ne sadece güvenlik güçlerine ne de hükümete düşüyor. Bu konuda vatana sahip çıkmak hepimizin yapması gereken bir şeydir." dedi.

Siirt'te bazı programlara katılan Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarından etkilenen öğrencilere moral vermek ve desteklerini hissettirmek amacıyla bölgeye geldiklerini ve bu ziyaretlerini daha sık gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Daha önce bölgeye yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Akalın, terör mağduru öğrencilerle bir araya geldiklerini anımsattı.

Öğrencilerle yaptıkları görüşmede, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılardan çok etkilendiklerini gördüklerini vurgulayan Akalın, "Dolayısıyla daha fazla gidip gelmeyi kararlaştırdık çünkü sadece bir defa gelmekle olmuyor. Düzenli aralıklarla gidilip gelinirse daha kalıcı çalışmalar yapılabileceğini görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

Akalın, TÜRGEV olarak bölgedeki terör mağduru öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, terör olayları nedeniyle Silopi'yi terk etmek zorunda kalan öğrencileri Siirt'teki TÜRGEV'e ait yurda yerleştirdiklerini kaydetti.

Terör mağduru bu öğrencileri Siirt'e geldikleri ilk günlerde ziyaret ettiklerini kaydeden Akalın, "Evlerini terk edip geldikleri için daha karamsarlardı ve daha az tebessüm eden bir haldeydiler ama bugün sohbet ettiğimde eğitim ile ilgili birçok talepleri oluyor. Bu noktada öğrenci kardeşlerimizin tekrar motive olmuş olması, hayata tutunmuş olması, azimle ayakta durmuş olmaları bizleri ziyadesiyle duygulandırıyor." şeklinde konuştu.

"Biz onlar için varız"

"Terör olayı insanlığa karşı yapılmış negatif durum." diyen Akalın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadele etmek ne sadece güvenlik güçlerine ne de hükümete düşüyor. Bu konuda vatana sahip çıkmak hepimizin yapması gereken bir şeydir. Sivil toplum kuruluşları da bu konuda duyarlı ve hassas olmalı. Yapılacak şeyler varsa sadece ötekinden beklemek değil de 'ben ne yapabilirim' sorusuyla başlangıç yapmak gerekiyor. Terör mağduru öğrencilere kapımız sonuna kadar açık çünkü biz onlar için varız."

Mardin'de yeni yapılan TÜRGEV yurduna eylül ayından itibaren öğrenci almaya başlayacaklarını ifade eden Akalın, her bölgede belirli sayıda yurt açmayı hedeflediklerini aktardı.

Bu yıl Eskişehir ve Adana'da yapımı süren yurtların da tamamlanacağını belirten Akalın, Ankara ve İstanbul'da çok fazla ihtiyaç olduğuna işaret etti. Akalın, Türkiye'nin farklı yerlerinde de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title