Haberler

Terör Mağduru Anne ile 2 Oğlu Dağda Olan Anne Yan Yana

Coşkun Ergül - Çözüm sürecine destek vermek amacıyla İzmir'den Diyarbakır'a giden heyetin uçağında duygulu anlar yaşandı.

Coşkun Ergül - Çözüm sürecine destek vermek amacıyla İzmir'den Diyarbakır'a giden heyetin uçağında duygulu anlar yaşandı. İki oğlu dağda olan anne ile oğlunu terörist bir saldırıda kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Sevgi Eronat, Diyarbakır'da bir araya geldi.

Balkan Anadolu Derneği'nin öncülüğünde, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik heyet, İzmir-Diyarbakır uçağında bir sürprizle karşılaştı. İki oğlu 20 yıldır dağda olan Diyarbakır'lı Fatma Doğan da aynı uçaktaydı. Doğan, uçaktakilerin AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'e ilgi göstermesi ve onunla konuşması üzerine yanında oturan yolcuya, o kişinin kim olduğunu sordu. Yolcunun, milletvekili olduğunu ve barış için Diyarbakır'a gittiğini söylemesi üzerine Doğan, duygulanarak ağladı.

Fatma Doğan, bunun üzerine Rıfat Sait'in yanına götürüldü ve onunla bir süre sohbet etti.

AK Parti'li Sait, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğan ile uçakta karşılaştıklarını söyleyerek, "Uçaktakiler 'bu teyze seninle tanışmak istiyor' diyerek, Doğan'ı yanıma getirdi. Teyzeye Diyarbakır'a barış için gittiğimizi söyledim. O da bana 'samimi misiniz-' diye sordu. Ben de samimi olduğumuzu ve bu işin çözüleceğini belirttim. Teyze, 'benim iki oğlum da dağda' diyerek, ağlamaya başladı. Teyzeden etkilendim ve 'sen de bizimle gel' dedim. Heyecanlanan teyze de sabah yaptığımız kahvaltıya geldi, valilik ve belediye ziyaretlerimize katıldı. Çocukları terörist ama anne açısından baktığınız zaman bir şey diyemiyorsun" diye konuştu.

Fatma Doğan da "Milletvekiline 'barış olacak mı-' diye sordum, O da

'olacak' dedi. Ben de kendimi tutamadım, ağladım. Milletvekiline, 'samimi misiniz, barışın olacağı gerçek mi-' diye sordum. O da 'biz samimiyiz, barış için Diyarbakır'a gidiyoruz' dedi" ifadelerini kullandı.

Doğan, barış istediğini dile getirerek, "İnşallah barış olacak. Devlet bir adım atsa onlar da iki adım atar. Bir oğlum 15 yaşındayken 20 yıl önce, diğer oğlum da 15 yaşında iken 18 yıl önce dağa gitti" dedi.

Uçak Diyarbakır'a indikten sonra Doğan ile havaalanında kendisini karşılayan ve bir oğlu dağda olan ağabeyi Mehmet Ali Noyan, Sait ve beraberindekilerin davetiyle heyete katıldı. Doğan, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Oya Eronat'ın da dahil olduğu heyetin Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yapılan görüşmelerine katıldı. Doğan, görüşmelerde tanıtılarak, heyete nasıl katıldığı anlatıldı.

-"İnşallah çocukların dağdan iner onlara sağsalim kavuşursun"-

Fatma Doğan, oğlunu, terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da dershane önüne koyduğu bombalı saldırı sonucunda kaybeden AK Parti'li Oya Eronat ile de biraraya geldi ve sohbet etti.

Oya Eronat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyetin uçakta Fatma Doğan'la tesadüfen karşılaştığını anımsattı.

Tanıştığı zaman Doğan'a "Beni tanıyor musun-" diye sorduğunu ve

"Tanıyorum, sen oğlunu kaybetmiştin" yanıtı aldığını anlatan Eronat, Fatma Doğan'a "Ben de şehit annesiyim, inşallah senin çocukların da dağdan iner, onlara sağsalim kavuşursun' dediğini söyledi.

Doğan'ın çok ağladığını ve "Kimse ölmesin, Mehmetçiğimiz de dağdakiler de ölmesin' dediğini aktaran Eronat, "Acılarımız aynı. Umutlanıyor ama olumlu sonuçlanmazsa diye de yüreği pır pır ediyor" dedi.

-"15 yaşındaki birisi evladıma kastetse bile ondan nefret edemem"-

Eronat, "Sizin oğlunuz terör örgütünün saldırısı sonucu öldü. Yanınızda da oğlu dağda olan anne vardı, o anda neler hissettiniz-" sorusuna şu cevabı verdi:

"O sonuçta bir anne. Onun çocukları acaba dağa bilinçli mi çıktı- 15 yaşında dağa çıkmışlar, o yaştaki bir çocuğun bilinci olur mu- 15 yaşındaki bir çocuk benim evladıma kastetse bile, ben ondan nefret edemem ki. Aklı başından alınmış, ideolojisi olmayan kandırılmış çocuklar. Ben artık geçmişi deşmek, menfi cümleler kurmak istemiyorum. Bir yola çıktık. Bu yolun hayırlı sonuçlanması için herkes elini taşın altına koysun. Acılarımızı toprağa gömebilir miyiz bilmiyorum ama en azından buzdolabında saklayabiliriz. Sürekli bunları dile getirerek,

'benim çocuğum öldü, ben bunu kabul etmiyorum' cümlelerini kuran insanları ikaz etmeliyiz. Ben çocuğumu kaybettim diye niye bir başkası çocuğunu kaybetsin- Bir anne çocuğunu askere gönderiyor ama yüreği pır pır ediyor, bunu durdurmak lazım. O anne, eskiden olduğu gibi çocuğunu artık davul zurna ile askere göndersin. Gülerek yolunu beklesin, her telefon çaldığında korkuyla telefona bakmasın.

Fatma anne ağlıyordu, 'biz niye anlaşamıyoruz, biz aynıyız, ne sorun var-' diyordu. Başkalarının evladını kullananlar artık sussun. Bırakın canı yananlar konuşsun ki canı yananlar kavga istemiyor, ölümler olsun istemiyor. Biz bencilce davranmıyoruz, biz evlat kaybettiğimiz ve içimiz yandığı halde sürece destek olurken, öbürlerinin konuşmasını abesle iştigal görüyorum. Lütfen sussunlar, sürece destek verenler konuşsun."

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Doğan Oya Eronat Diyarbakır İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title