Haberler

Terör Mağduru 30 Bin Kişiye Kardeşlik Eli

Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, terör nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 30 bin terör mağduruna ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, terör nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 30 bin terör mağduruna ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde faaliyet yürüten 55 sivil toplum kuruluşunca geçtiğimiz yıl kurulan Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu; Sur, Nusaybin, Cizre, Şırnak ve İdil'de terör nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 30 bin terör mağduruna kucak açtı.

Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Abdussamet Yılmaz, platform olarak terör mağduru ailelere hem ayni hem de nakdi yardımda bulunduklarını ifade etti. Gıda, giyim, battaniye, beyaz eşya ve özellikle çocuk bezi gibi yardımların yapıldığını belirten Yılmaz, gelen yardımları dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

"Yaptığımız yardımları kayıt altına alıyoruz"

Yılmaz, yapılan tüm yardımların kayıt altına alındığını belirterek, "İlk başlarda 4 binin üzerinde aile kayıtlarımız vardı. Ancak Nusaybin'de yasağın kısmi olarak kaldırılmasının ardından bu sayı düştü. Şuanda çoğunluğu Nusaybin olmak üzere 650 aile, Mardin merkez Artuklu ilçesinde ikamet ediyorlar. Bizler bu mağdur ailelerin bilgilerini bilgisayar ortamına aktarıyoruz. Her ailenin isimleri, adresleri, telefonları ve adresleri bulunuyor. Bu ailelere ne yardım yapılmış ise bunlarda bilgisayar ortamına aktarılıyor. Örneğin bir aileye çocuk bezi verilmiş ise 15 güne kadar ikinci defa vermiyoruz. 15 günden sonra ikinci kez çocuk bezi veriyoruz. Gıda da aynı şekilde yapılıyor. Ancak giyim yardımları öyle değil. İhtiyaçlarına göre giyim yardımı yapıyoruz" dedi.

"Sadece Artuklu'da 650 ailemiz var"

Nusaybin'de 6 mahallede sokağa çıkma yasağının devam ettiğini söyleyen Yılmaz, "Bu mahallerde evlerin hemen hemen tamamı yerle bir olmuş durumda. Şuan halen enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini biliyoruz. Özellikle bu mahallerde ikamet eden vatandaşlar Mardin merkez, Kızıltepe, Midyat ve diğer ilçelerinde kalmaya devam ediyorlar. Artuklu'da 650 ailemiz hala ikamet ediyor. Bizler bu ailelere yardımlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nusaybin'de konut yaptıracak. Orada bir yerleşim yeri yaptıktan sonra bu insanlar döner. Ama çok az sayıda insan döner. Birçoğu ile yaptığımız görüşmelerde bundan sonraki hayatlarını bulundukları yerleşim yerinde devam etmekten yana. Zaten çoğu da bulundukları şehirlerde iş kurdular" ifadelerini kaydetti.

"Hayırseverlerden yardım bekliyoruz"

Kendilerinde kayıtlı bulunan ailelerin halen maddi ve manevi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Yılmaz, platform olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını anlattı. Yılmaz, "Malum kış mevsimindeyiz. Hem yakacağa hem de giyeceğe şuan çok ihtiyaçları var. Bu konuda hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Gerçekten çok sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz, bu sıkıntının da biran önce bitmesini istiyoruz. Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu kurulduğu günden bu güne yardımlarını aksatmadan devam ettirmiştir. İnşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Bize güvenebilirler, banka hesap numaralarımız ve makbuzlarımız var. Hayırseverler gelip yardımda bulunabilirler. Çok muhtaç ailelerimiz var, bizler bu aileleri tespit etmişiz. Bizler bir yıl içerisinde 4 bin 300 aileyi çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu aileleri ferde böldüğümüzde 30 bin kişi ediyor" diye konuştu.

"Hem maddi hem de manevi yardımda bulunduk"

Sadece maddi yardımlarda bulunmadıklarını, manevi açıdan da kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, gecelerini gündüzlerine katarak yardımları yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Bizler ilk günden beri bu ailelerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü hayatlarını, anılarını, kısaca her şeylerini geride bırakarak buraya gelmişti. Bu açıdan çok zor durumdalar. Bizler de onları gece gündüz dinleyerek dertlerine ortak olduk, nasihatlerde bulunduk. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Fakat hayırseverlerin de yardımlarını bekliyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Mardin Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'na yardım etmek isteyen vatandaşlar, platformumuza yardımda bulunabilirler" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title