Haberler

Terör Mağdurlarına 'Kızılay Kart'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Heyetin kahvaltısından görüntüsü Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık'ın açıklaması Valilik Ziyareti Terör mağdurlarına 'Kızılay kart' Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık: "Vatandaşlarımıza her ay parasal katkı sağladığımız Kızılay kart projemiz var. Bu proje kapsamında, vatandaşlarımıza Kızılay kart dağıtacağız. Projede pilot olarak terör mağduru vatandaşlarımızı seçtik" Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, terör mağdurlarına "Kızılay kart" dağıtacaklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Heyetin kahvaltısından görüntüsü

Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık'ın açıklaması

Valilik Ziyareti Terör mağdurlarına ' Kızılay kart'

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kınık:

"Vatandaşlarımıza her ay parasal katkı sağladığımız Kızılay kart projemiz var. Bu proje kapsamında, vatandaşlarımıza Kızılay kart dağıtacağız. Projede pilot olarak terör mağduru vatandaşlarımızı seçtik"

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, terör mağdurlarına "Kızılay kart" dağıtacaklarını söyledi.

"Kızılay Bölge İstişare Toplantısı"na katılmak üzere Muş'a gelen Kınık, yaptığı açıklamada, buradaki toplantıda Kızılay'ın 3 yıllık eylem planını görüşeceklerini belirtti.

Özellikle bu bölgede terör mağdurlarının ihtiyaçlarını tespit edeceklerini aktaran Kınık, şöyle dedi:

"Bölgedeki terör mağdurlarına yapacağımız yardımlarla ilgili lojistik imkanlarımızın arttırılması, genel merkezden buraya yapacağımız desteklerin konuşulmasını amaçlıyoruz. Özellikle aralık ayından bu yana süren terör nedeniyle çok sayıda vatandaşımız mağdur olmuştur. Bu çerçevede mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle gıda, barınma, giysi, yakacak ve kira yardımı gibi devletimizin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, Kaymakamlıklar ve Kızılay olarak mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz."

"Amacımız 30 bin aileye ulaşmak"

Terör mağdurlarına yapılacak yardımlar için Muş ve Siirt'in merkez olarak seçildiğini bildiren Kınık, şimdiye kadar yaklaşık 5 bin aileye ulaştıklarını ifade etti.

Kınık, "Amacımız 30 bin aileye ulaşıp, onların bütün ihtiyaçların gidermek. Bu anlamda Diyarbakır, Mardin, Cizre ve Şırnak'ta yapacağımız faaliyetler için 2 bölge seçtik. Muş, bizim bölge afet merkezimiz, diğer ilimiz ise Siirt'tir. Etkilenen bölgelere yakın olması hasebiyle buraları tercih ettik" ifadesini kullandı.

"Terör mağduru öğrencilere yurt imkanı sunacağız"

Özellikle terör nedeniyle evlerini terk eden öğrencilere yurt imkanı da sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Kınık, şöyle devam etti:

"Terör mağduru öğrencilere yurt imkanı sunacağız. Onların yurtlarda kalmalarıyla ilgili destekler veriyoruz. Üniversite ve TEOG sınavlarına girecek öğrencilerimiz var. Onların bu dönemde dikkatlerinin dağılmaması, başarılarının devam etmesi için civar illerdeki boş yurt kapasitelerini tespit ediyoruz. Onlara destek verip, bu sınav döneminde başarısız olmamaları için barınma imkanlarını arttırmaya gayret ediyoruz."

"Terör mağdurlarına Kızılay kart dağıtacağız"

Kınık, bölgedeki normalleşme süreciyle her zaman vatandaşımızın yanında olmaya gayret edeceklerini vurgulayarak, "Vatandaşlarımıza her ay parasal katkı sağladığımız Kızılay kart projemiz var. Bu proje kapsamında, vatandaşlarımıza Kızılay kart dağıtacağız. Projede pilot olarak terör mağduru vatandaşlarımızı seçtik ve bunu yaygınlaştıracağız. Herkesin ihtiyacı farklı olabiliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu kart aracılığıyla ihtiyaçlarını giderecek" diye konuştu.

" Suriye'de günde 20 tır yardım gönderiyoruz"

Suriye'den göç eden mültecilere de günde 20 tır yardım malzemesi gönderdiklerini anlatan Kınık, Suriye'de özellikle Rusya'nın hava saldırıları sonucu Türkiye'ye doğru göç dalgalarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Bu çerçevede Halep-Azez hattında ve Bayırbucak Türkmen bölgesinde ciddi bir nüfus hareketi yaşandığını anımsatan Kınık, şunları söyledi:

"Önceden yurtlarını terk eden yaklaşık 300 bin insan tekrar Türkiye'ye gelmeye başladı. Bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, Suriye'deki 2 sınırda yaklaşık 10 kamp tesis edildi. Bu kampların altyapıları hazırlandı. Kamplara 2 bin Kızılay çadırı gönderdik ve çadır sevkıyatımız halen devam ediyor. Suriye'ye günde ortalama 20 tır yardım malzemesi gönderiyoruz. Şu an ilan edilen bir ateşkes çağrısı oldu. Bu çağrıyla savaşın biraz azalmasını bekliyoruz."

Vali Seddar Yavuz'u da ziyaret eden Kınık, Kızılay'ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Yavuz, ülkelerin gelişmişliğinin sadece ihracatlarla değil aynı zamanda hayır ihracatlarıyla da ölçüldüğünü belirterek, "Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti devleti ve aziz milletimiz, hayır ihracatı bakımından gayrisafi milli hasılayı baz alırsak, dünyanın en önde ülkelerinden biridir. Bu bizim hamiyetperver milletimizin tarihten gelen ve kadim bir geleneğini yaşatmış olması hepimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, emeği geçen tüm hayırseverlere ve Kızılay teşkilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan sohbetin ardından Kınık, Vali Yavuz'a mini Kızılay çadırı hediye etti.

Kınık'a Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Bayar ve Teftiş Kurulu Başkanı Muharrem Kırcı da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Kızılay Suriye Kınık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title