Haberler

Terör Mağdurları ile Suriye'ye İnsani Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Platform tarafından temin edilen yardım malzemesi Yardım tırlarından görüntü Malzemelerin tırlara yüklenmesi Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl'ın açıklaması Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem'in açıklaması Şanlıurfa'dan terör mağdurları ile Suriye'ye insani yardım Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen, 4 tır yardım malzemesi, Suriye ile Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderildi Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye ile Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Platform tarafından temin edilen yardım malzemesi

Yardım tırlarından görüntü

Malzemelerin tırlara yüklenmesi

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl'ın açıklaması

Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem'in açıklaması Şanlıurfa'dan terör mağdurları ile Suriye'ye insani yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından temin edilen, 4 tır yardım malzemesi, Suriye ile Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderildi

Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu tarafından temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye ile Diyarbakır ve Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderildi.

Platform tarafından başlatılan yardım kampanyaları kapsamında toplanan soba, bataniye, bulgur, yağ, çocuk bezi ve giysilerden oluşan tırlar yola çıkarılması dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında program düzenlendi.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, platformun gerek Suriye'ye gerekse Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki terör mağdurlarına yaptığı yardımları gönülden desteklediklerini söyledi.

Yardım tırların 2 tanesinin Diyarbakır ile Şırnak'taki terör mağdurlarına gönderileceğini belirten Akıl, "Platformumuz daha önce Suriye'ye yönelik yardım faaliyetlei vardı. Fakat son dönemde Sur'daki ve Şırnak'taki sıkıntılardan ötürü, oradaki kardeşlerimizi de unutmayarak tırlarımızın 2 tanesin oraya gönderiyoru. Buradan Şanlıurfa Valiliği adına platform üyelerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Platform Başkanı Osman Gerem ise Şanlıurfa İnsanı Yardım Platformu olarak Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 5 yıldır yardım gönderdiklerini hatırlattı.

Yardımları din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın yaptıklarını belirten Gerem şöyle konuştu:

" Gerek Suriye olsun gerek Güneydoğumuz olsun mazlum kardeşlerimize yardım gönderiyoruz.Bu gün ise Suriye içerisine 2 tır gönderiyoruz, diğer 2 tırda Şırnak ve Diyarbakır'a gönderiyoruz. Yardım çalışmaları yaparken bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından programa katılanlar tarafından yüklenen tırlar, yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Şanlıurfa Şırnak Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title