Haberler

Terör, Lys'ye Girme Hayalini Yıktı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ailesiyle Siirt'e yerleşen Sezen Ertuğrul, okuduğu liseyi birincilikle bitirmeyi başardı ancak taşınma sürecinde başvuru hakkını kaybettiği için Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giremeyecek.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ailesiyle Siirt'e yerleşen Sezen Ertuğrul, okuduğu liseyi birincilikle bitirmeyi başardı ancak taşınma sürecinde başvuru hakkını kaybettiği için Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giremeyecek.

Şırnak Çok Programlı Anadolu Lisesinde eğitim öğretimini sürdürürken teröristlerin yaşamı hiçe sayan saldırıları nedeniyle evlerini ve yaşadıkları kenti terk etmek zorunda kalan Ertuğrul, ailesiyle Siirt'te yeni bir yaşama başladı.

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kayıt yaptırarak eğitimini sürdüren Ertuğrul, gösterdiği uyum ve azim, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının desteğiyle okuldan birincilikle mezun oldu.

Karnesi ve başarı belgesi okulda düzenlenen törenle verilen Ertuğrul, bir yandan okul birincisi olmanın sevincini yaşarken, bir yandan da taşınma sürecinde başvuruda bulunmadığı için LYS'ye girme hakkını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

"Okul birinciliği benim için umut oldu"

Ertuğrul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'ta eğitim ve öğretimini başarıyla sürdürürken olaylar nedeniyle derslerinden geri kaldığını söyledi.

Psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Ertuğrul, Türkiye'deki akranları ile yarıştıkları için elinden geldiğince ders çalışmaya özen gösterdiğini belirtti.

Ertuğrul, "Bir süre ders çalışamadık. Psikolojimiz bozulduğu için diğer arkadaşlarımıza göre YGS'ye de istediğimiz gibi hazırlanamadık. Bu süreçte Siirt'e taşınmaya karar verdik. Ev taşıdığımız sırada LYS başvurusunu kaçırdım. Şırnak'taki olayların ardından LYS'ye başvuramamakla ikinci üzüntüyü yaşadım." dedi.

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitimini sürdürürken herkesten büyük ilgi gördüğünü bildiren Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Yaşadığım travmayı atlatmam için burada bana çok ilgi gösterdiler. Derslerime kendimi verdim. LYS başvurusunu kaçırdıktan sonra böyle bir okul birinciliğini hiç beklemiyordum. Okul birinciliği üniversite hayalime kavuşmakta benim için umut oldu."

Ertuğrul, çok çalışarak başarının sağlanacağını herkese göstermiş olduğunu vurgulayarak, LYS başvurusunu kaçırdıktan sonra okul birincisi olmayı hiç beklemediğini, bundan mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.

"Tek umudumuz Şırnak'taki durumun düzelmesidir"

Şırnak'taki olayların üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan Ertuğrul, gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Ertuğrul, Şırnak'ta okulda oldukları esnada da olaylardan etkilendiklerini ifade ederek, okul müdürü ile öğretmenlerinin zarar görmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Siirt'te yaşamaya başladıktan sonra da akıllarının hep Şırnak'ta ve orada yaşayan arkadaşlarında kaldığını kaydeden Ertuğrul, "İnşallah tüm arkadaşlarımın eğitim hayatı iyi geçer. Onların da eğitim hayatında çok aksamalar oldu. Ben şanslıydım, Siirt'e gelebildim. Ancak Şırnak'taki arkadaşlarımı çok özlüyorum. İnşallah oradaki herkes de bir an önce normal hayatına, arkadaşlarım okullarına döner. Tek umudumuz Şırnak'taki durumların düzelmesidir." diye konuştu.

Okul Müdürü İdris Yolbaş ise Şırnak'tan nakil isteyerek okullarına gelen Ertuğrul'un yaşadığı olumsuzluklara rağmen büyük bir azimle büyük başarılara imza attığını söyledi.

Ertuğrul'un hem derslerinde hem okuldaki davranışlarında örnek öğrencilerden biri olduğuna dikkati çeken Yolbaş, "Takdir belgesi alan ve örnek davranışlardan dolayı da onur belgesi ile ödüllendirdiğimiz öğrencimiz başarılarından dolayı okul birincisi de oldu. Kendisi ile gurur duyuyoruz, başarılarının devamını diliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyde Hanım Şırnak Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title