Haberler

Terör Biterse Uyuşturucu da Bitecek"

KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Dayan, terör ile uyuşturucunun birbiriyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin amacına ulaşması halinde ülke gençliğine de önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

Kendisinin Adıyamanlı Kürt olduğunu, yıllar önce Gaziantep'e yerleşmesine rağmen kimsenin dışlamadığını ifade eden Dayan, aksine inanç birliği kapsamında önemli destek gördüğünü belirtti.

Terör ve uyuşturucunun Türkiye'nin geleceğini olumsuz etkilediğini vurgulayan Dayan, uyuşturucu ile mücadele eden gönüllülerin çözüm sürecinin destekçisi olduğunu dile getirdi.

Çözüm sürecinin terörle birlikte uyuşturucu satışı ve kullanımını da önleyeceğine işaret eden Dayan, "Bugün bazı illerimizde hububat eker gibi uyuşturucu ekimi yapıldığını görüyoruz. Eğer çözüm ve barış olursa bu ekim alanları olmayacak. Böylelikle uyuşturucu kullanımı ve satışı bu kadar yoğun yaşanmayacak" diye konuştu.

Terör ile uyuşturucunun birbiriyle bağlantılı olduğunu savunan Dayan, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye de katkı sağlayacağına inanıyorum. Uyuşturucunun önlenmesi için barışın şart olduğunu düşünüyorum. Hatta tamamen biteceğine bile inanıyorum. Uyuşturucunun ve silahın esas kaynağı terördür. Eğer terör biterse, silahlar susarsa, analar ağlamazsa, kan dökülmezse, birliktelik sağlanırsa uyuşturucu diye bir nesne olmayacak. Terör bittiği an içeride ve dışarıda bu menfaat çeteleri olmayacak. Benim insanım geçinmek için dahi olsa bu zehir maddelerini ekmeyecek, silaha yatırım yapmayacak."

Aileleri, "benim çocuğum yapmaz" şeklinde düşünmemeleri gerektiği konusunda uyaran Dayan, uyuşturucu ile mücadelede "bananecilik" olamayacağını, sorunun bireysel değil, toplumsal bir yara olduğunu vurgulayarak, herkesi birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title