Haberler

Terminali Kullanmayan Firmalara Yasal Yaptırım Uygulanacak

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'ni kullanmayıp mahalle aralarından aldıkları yolcuları yurtdışına götüren firmalara yaptırım uygulanacak.

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'ni kullanmayıp mahalle aralarından aldıkları yolcuları yurtdışına götüren firmalara yaptırım uygulanacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'da özellikle Balkan ülkelerine karayolu ile uluslararası yolcu taşımacılığı işiyle uğraşan otobüs firmalarının şehir merkezinde muhtelif noktalardan yolcu alıp indirmeleri, yolcuların ve çevrenin can güvenliğini tehdit ettiği, terminali kullanan firmaların da tepkilerine yol açtığı belirtildi.

Terminal dışından kaçak kalkış yapan otobüs firmalarının durumlarıyla ilgili terminalde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, BURULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Alkan, Terminaller İşletme Müdürü Erol Keyfoğlu, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünü temsilen Mehmet Eker, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Şube Müdürü Mustafa Mutlu, zabıta komiserleri Yaşar Özdemir ve Tuncer Aktaş ile uluslararası taşımacılık yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, firmaların terminal dışında yolcu almamaları ve bırakmamaları yönünde görüş birliğine varıldı. Uygulamanın yasal olmadığı, yapılacak denetlemelerle otobüs firmalarının ve bu firmaları tercih eden yolcuların yasal yaptırımlarla karşılaşacağı hatırlatıldı.

Bursa Terminali'nin 7/24 hizmet esasına dayalı, gerek güvenli gerekse konforlu ortamıyla Bursa halkının otobüs ile seyahat ettiği tüm destinasyonlara kalkışlarının sağlayabilecek hizmet kapasitenin üzerinde olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title