Haberler

Terminalde 64 Kamera İle Çığırtkanlığa Son

Güncelleme:

Buruluş, Ocak ayında faaliyete geçen 'Terminal Kontrol Merkezi'ne bağlı 64 kamera ile yapılan takip sonucu yolcu şikayetlerinin başında gelen çığırtkanlığa son verdi.

Terminalde yıllardır yolcuların şikayetçi olduğu ve 'çığırtkanlık, ayakçılık, kellecilik' gibi isimlerle anılan yolcu yönlendirme uygulamaları Burulaş'ın 2014 yılında temellerini attığı 'Terminal Kontrol Merkezi' projesi ile son verildi. Ocak ayından itibaren faaliyete geçen proje ile terminale 10'u hareketli ve zoom yapabilen yüksek çözünürlüklü, 30'u sabit ve 24'ü otomasyon sisteminde olmak üzere terminale toplam 64 kamera yerleştirildi. Görüntüler Terminal Kontrol Merkezi'nde 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak kayıt altına alındı. Yolcuları zorla kendi peronlarına yönlendirip, bilet kesmeye çalışarak seyahat özgürlüğünü kısıtlayıcı tavırlar sergileyen çığırtkanlar, tek tek tespit edildi. Bu yolla hem yolcuların özgürlüğünü kısıtlayan hem de diğer firmalara karşı haksız rekabete yol açtığı belirlenen çığırtkanlar ve bağlı oldukları firmalara zabıta ve maliye ekipleri tarafından cezai işlem uygulandı.

Terminalde kuş uçurtulmuyor

Terminalin teknolojik alt yapısının tamamen yenilendiğini ve teknolojik imkanları müşteri memnuniyeti için en iyi şekilde kullandıklarını belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Uygulamanın hayata geçtiği son bir ayda Terminal Kontrol Merkezi'nin de desteği ile Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali, daha huzurlu ve modern bir terminale dönüştü. Yine zabıta ekipleri ve Maliye denetmenlerince belirsiz zaman aralıklarında şehirlerarası otobüsler durdurularak bilet kontrolü yapılıyor. Bu uygulama ile terminalde herhangi bir yazıhaneye bağlı olmaksızın peronlar bölgesinde veya iç alanda yolcuları direk olarak, otobüse yönlendiren kişilerin yaptığı haksız kazancın da önüne geçildi. Uygulamadan yolcular kadar haksız rekabetin önlenmesi sayesinde firmalar da memnun" diye konuştu.

Ücretsiz sergi imkanı

Terminal içerisinde yenilikçi ve farklı çalışmalara imza attıklarının altını çizen Levent Fidansoy, "Terminal içerisinde yer alan sergi alanımızda 15 gün süreyle ücretsiz sergi imkanı sunuyoruz. İlgilenen vatandaşlarımız Pazarlama ve Yolcu İlişkileri Müdürlüğü'ne müracaat edebilirler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title