Haberler

Termik Santralin Güvenliği Ona Emanet

Termik santralin güvenliği ona emanet

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şükran Kırömeroğlu, kurallarıyla santral personelinin güvenliğini sağlıyor

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 150 megawatt gücündeki iki ünitesiyle 300 megawatt elektrik üretimi yapan Çatalağzı Termik Sanrali'nin iş güvenliğini, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şükran Uzun Kırömeroğlu sağlıyor. 25 yıl maden mühendisliği yapan Kırömeroğlu, 500'e yakın personelin güvenliğini sağlıyor.

25 yıl boyunca Türkiye Taşkömürü Kurumunda maden mühendisi olarak görev yapan Şükran Kırömeroğlu, son üç yıldır da elektrik üreten termik santralinde görev yapıyor. İşverenin desteği ile de görev yaptığı santralin çalışanlarının iş güvenliğini sağlayan kadın mühendis, çevresinden de büyük takdir topluyor.

Başına giydiği bareti ve iş güvenliği kıyafetleriyle çalışma sahasını günde iki kere inceleyen Kırömeroğlu, hayata geçirdiği kurallar sayesinde de oluşabilecek iş kazalarına karşı da önlem alıyor.

"İş güvenliği kültürü için çaba sarf ediyorum"

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yaptığı termik santralde, çalışma sahasına giren herkesin güvenliğinden sorumlu olduğunu belirten Kırömeroğlu şöyle dedi:

"Maden mühendisiyim. Aynı zamanda A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. 25 yıl Türkiye Taşkömürü Kurumlarında maden mühendisi olarak görev yaptıktan sonra son 3 yıldır da Çatalağzı Termik Santralinin A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışıyorum. Ben de burada kadın mühendis olarak, kadın A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak işyerimizin, çalışma ortamımızın, çalışma koşullarının düzeltilmesi yönünde, daha iyiye gidilmesi yönünde devletimizin belirlediği kanun ve yönetmelikler çerçevesinde çalışanlarımıza daha iyi ortam, daha sağlıklı ortam oluşturmak adına görev yapıyorum, yapmaya çalışıyorum. İş güvenliğinin bir kültür olarak oluşması yönünde çaba sarf ediyorum. Biz burada enerji üretimi yapıyoruz. Elektrik enerjisi üretiyoruz. Kendi 350 çalışan arkadaşımız var. Bunun yanı sıra hizmet alımı yapıyoruz. Almış olduğumuz hizmetlerle santralimizde ortalama 550 kişi çalışıyor. Bunun dışında gelen ziyaretçilerimiz, günü birlik hizmetlerimiz oluyor. Çalışma sahasına girdiği andan itibaren onların güvenliğinden sorumluyum. İyi bir ortam olması, hiç kimseye zarar gelmeden çalışılması için görev yapıyorum. Sonuçta herkes ekmek parasının peşinde. Ekmeğini güvenli olarak kazanıp evine gidebilmesi lazım. Çoluğuyla çocuğuyla, ailesiyle olabilmesi lazım."

İşverenin desteğiyle bir adım önde

Bereket Enerjiye ait Çatalağzı Termik Santralinde işverenin desteğiyle iş güvenliği koşullarının istenilen düzeylere çıkartıldığına dikkat çeken Şükran Kırömeroğlu, "Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii ki başarılı olabilmek için işverenin, diğer mesai arkadaşların yanımda olması gerekiyor. Bu anlamda şanslıyım. Benim gibi ülkemizde bir çok alanda çalışan birçok iş güvenliği uzmanı arkadaşlarımız var. Kadın iş güvenliği uzmanı arkadaşlarımız var. Ama onlarla kendimi kıyasladığımda işverenin verdiği destek anlamında yolumun daha kolay olduğunu düşünüyorum. Başladığımız günden buyana birçok koşul gelişti. Çalışanlarımızın kişisel koruyucularından, çalışma ortamına göre giyinmesine gereken kıyafetlerden; kullanması gereken ekipmanlardan olmak üzere çalışma ortamına yönelik birçok değişiklikler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Ama tabii iş güvenliği bir derya deniz. Sürekli olması gerekiyor ve bu bilincin oturması gerekiyor. İş sahasında herkes eşit. Herkes bir çalışan. ve herkes bu yasanın koruması altında" dedi.

"Başlamak işin yarısı"

Türkiye'deki iş güvenliğine yönelik çıkartılan yasaları hatırlatan Kırömeroğlu, dünya ve Avrupa genelinde Türkiye'nin durumunu da belirterek, "Türkiye'de iş güvenliğine yönelik yasalar çıkıyor. Ama tabi biz emekleme devresindeyiz. Kültürümüzde şöyle bir deyim var. Başlamak işin yarısıdır. En azından biz başladık. Bundan sonra adım adım merdivenleri çıkıyoruz. Daha da çok ileriye gideceğimize, daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"Kadın; erkeğin yanında var"

Bursa'da yaşanan otobüs kazasında 7 kadının hayatını kaybetmesi dolayısıyla baş sağlığında bulunan Şükran Kırömeroğlu, kadının tüm yaşamda olduğunun altını çizdi. Kadının erkeğin yanında olduğunu ve kadına karşı şiddetin de yine erkeklerle birlikte çözüleceğini de belirten Kırömeroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizde her gün ortalama 5 kişi iş kazalarında ölüyor. Şubat ayı iş kazaları değerlendirmesinde iki kadın çalışanımızın öldüğü açıklandı. Yine bir çocuk işçi hayatını kaybetti. Bunlar beni gerçekten çok üzüyor. Yine dün Bursa'da otobüs kazasında 7 emekçi kadınımız hayatını kaybetti. Onlara da rahmet diliyorum. Kadın her alanda var. Evde var, işte var, sosyal hayatta var. Her tarafta var. Erkeğin arkasında önünde değil. Erkeğin yanında var. Sosyal anlamda eşitlik istiyorum bütün kadınlarımız için. Kadın cinayetleri son bulsun istiyorum. Özellikle kadına şiddete mücadele etmeliyiz. Bu mücadele erkeklerle birlikte olacaktır. Öncelikli olarak aslında sadece kadın olmak değil, sadece insan olmak bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Şiddetin olmadığı, cinayetlerin işlenmediği, hayat ve çalışma koşullarının düzgün olduğu günler diliyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Zonguldak Çatalağzı Türkiye Kilimli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title