Haberler

Termik Santral Projelerine Koşarak Tepki Gösterdi

Zonguldak'ta engelli milli atlet 55 yaşındaki Kemal Özdemir, Muslu ve Çatalağzı beldesinde yapılmak istenen ek termik santral projelerine yaklaşık 20 kilometre koşarak tepki gösterdi.

Zonguldak'ta engelli milli atlet 55 yaşındaki Kemal Özdemir, Muslu ve Çatalağzı beldesinde yapılmak istenen ek termik santral projelerine yaklaşık 20 kilometre koşarak tepki gösterdi.

Geçirdiği tren kazasında sol kolunu kaybeden milli atlet Özdemir, "termik santrallerin çevre ve insan sağlığına zararlarına" dikkatİ çekmek için Kozlu ilçesinden başlattığı koşusunu Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesinde sonlandırdı.

Yaklaşık 20 kilometrelik yolu bir saat 43 dakikada koşan Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak'ın kaderinin sadece kömür olmaması gerektiğini savundu.

Bölgede mevcut termik santrallere ek inşa edilecek yeni tesislerin insan sağlığı açısından tehlike oluşturduğunu öne süren Özdemir, "Bu santraller, bölgenin bitkisel ve dokusu açısından da çok tehlikeli. Buna mutlaka 'hayır' demek, elimizden geleni yapmak zorundayız.  Ben de tepkimi koşarak gösterdim. Güzergah yokuşlarla dolu olan zor bir parkurdu" diye konuştu.

Atleti karşılayan Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün da termik santraller konusunda halkı bilinçlendirmek için her türlü toplumsal etkinliğin önem taşıdığını belirterek Özdemir'e teşekkür etti.

TEMA Vakfı Zonguldak Şubesi Başkanı Berran Aydan ise termik santrallerin çevreye olan olumsuz etkisini insanlara göstermek ve halkın bu konuya duyarlılığını arttırmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Akgün ve Aydan, Özdemir'e madenci heykeli hediye ederek teşekkür mektubu verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Özdemir Çatalağzı Zonguldak Muslu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title