Haberler

Termik Santral İstemeyen Yırcalılara İstanbul'dan Destek

Kuzey ormanları Savunması üyesi bir grup, Soma ilçesinin Yırca Mahallesi'nde kurulacak termik santral için kesilen ağaçları korumaya çalışan köylülere müdahale edilmesini, düzenledikleri oturma eylemi ve basın açıklamasıyla protesto etti.

Kuzey Ormanları Savunması üyesi 30 kişilik grup, termik santrali yapan firmanın Levent Yapı Kredi Plaza C Blok'ta bulunan İstanbul Ofisi önünde saat 12.00 sıralarında bir araya geldi. Grup, "Kolin Yırcalıya Dokunma! Zeytinimi kesme" yazılı döviz ve "Kuzey ormanları" pankartları açtı. Yaklaşık yarım saat oturma eylemi yapan grup sık sık "Kolin bir daha zeytinime dokunma", "Kolinin zehri değil, köyümün zeytinliği", "Kolin bir daha Yırcalıya dokunma", "Yırca köylüsü yalnız değildir" sloganları attılar. Eyleme, iş sağlığı ve güvenliği malzemesi istedikleri için işten atıldıklarını söyleyen Enerji-Sen üyesi bir grup işçi ile birlikte DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da katılarak destek verdi. Grup adına daha sonra basın açıklamasını Kuzey Ormanları Savunması adına Onur Akgül okudu. İstanbul'un Kuzey ormanlarında yaşanan katliamların birinci derece sorumlusu olan şirketler grubunun,  Yırca'da  zeytinliklerini savunan köylülere dün sabah erken saatlerde dozerler ve yüzlerce özel güvenlikle saldırıldığını söyledi.

SOMA YIRCA HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

Saldırıda çok sayıda köylü ve ülkenin birçok noktasından Yırca'ya giderek destek veren Yaşam savunucusunun darp edilerek kelepçelendiğini ifade eden Akgül, "Ondan fazla insan hastaneye kaldırıldı. Yırca halkının geçim kaynağı, insanoğlunun yaşam kaynaklarından zeytin ağaçlarının yüzlercesi acımasızca kesildi. Kuzey Ormanları Savunması olarak uyarıyoruz; kesilen yüzlerce zeytin ağacı ve darp edilen Yırca halkının hesabını hiçbir hukuk tanımayan Kolin Şirketler Grubu verecektir. Yaşam alanlarımızı katledemeyeceksiniz. Biliyoruz ki, İstanbul'un kuzeyinde son kalan ormanlarımızı, yaşam ve su kaynaklarımızı yağmalamaya girişenler, Yırca'da arkadaşlarımıza saldıranlar aynı güçlerdir. Bu katliamı derhal durdurun. Soma Yırca halkı yalnız değildir. Her yer Yırca, Her yer direniş" dedi.

YAĞMA POLİTİKALARI İŞÇİLERİN KANI VE CANI ÜZERİNDE YÜKSELİYOR

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da şunları söyledi:

"Dün Soma'da jandarmanın ve özel güvenliğin saldırısıyla kafası yarılan ve bütün basın kuruluşlarında da gördüğünüz arkadaşımız aynı zamanda Soma'da bir maden işçisi ve orada sendikal örgütlenme mücadele yürüten DİSK'e bağlı Devrimci Maden İşçileri Sendikası üyesi ve örgütlenmecisi. Yani aslında sermaye bir bütünlüklü saldırı programını hayata geçiriyor. Daha dün Torunlar'da İstanbul'un göbeğinde Mecidiyeköy'de asansör faciasında yitirdiğimiz 10 tane işçi arkadaşımız ile ilgili takipsizlik verildi. Sermaye düzeni onların yağma politikaları işçilerin kanı ve canı üzerinde yükseliyor. O nedenle biz emeğimize karşı çıkarken başta taşeron çalıştırma olmak üzere tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine karşı mücadeleyi yükseltirken aynı zamanda ağaçlarımıza doğamıza kast eden bu halk düşmanlarına karşı da mücadele yürütüyoruz."

Grup yapılan basın açıklaması ve konuşmaların ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yapı Kredi Bankası Kuzey Ormanları İstanbul Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title