Haberler

Terme'de Yapılacak Termik Santral İçin Çed Olumsuz Karar Verdi

Güncelleme:

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme'de kurulacak termik santral için ÇED'in olumsuz rapor vermesini kurtuluş günü olarak nitelendirdi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme ilçesinde kurulacak termik santral ile ilgili ÇED raporunun olumsuz geldiği günü bundan sonra kurtuluş günü olarak kutlayacaklarını söyledi.

Kul, Terme Belediyesi Kültür Merkezi önünde Terme Çevre Platformu üyeleri ile yaptığı açıklamada, dünyanın kendilerine dedelerinden miras kalmadığını, dünyayı çocuklarından emanet aldıklarını belirtti.

Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için mücadele ettiklerini anlatan Kul, "Terme ilçesinde kurulacak termik santral ile ilgili ÇED raporunun olumsuz geldiği günü bundan sonra kurtuluş günü olarak kutlayacağız. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri hep birlikte mücadele verildi. Terme'nin kabusu olan kara bulutlar, artık bu şehrin üzerinde olmayacak. Bu şehir turizm, tarım ve ticaret ile kalkınacak" dedi.

Davul zurna eşliğinde yapılan açıklamanın ardından ilçede yenilenebilir güneş enerjisi üzerine aynı yerde sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Enerji Koordinatörü Olgun Sakarya, 10. Enerji Sempozyumu yürütme kurulu üyesi  Teoman Alptürk, EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Bülent Damar ve Samsun EMO Başkanı Mehmet Özdağ, yenilenebilir güneş enerjisi uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Terme Çevre Platformu Halil İbrahim Şenol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title