Haberler

Terme'de Metruk Binalar Yıkılıyor

Terme ilçesinde uzun yıllardır dere yatağı ve sel taşkın alanında yer alan metruk binalar belediye tarafından yıkıldı.

Terme ilçesinde uzun yıllardır dere yatağı ve sel taşkın alanında yer alan metruk binalar belediye tarafından yıkıldı.

Terme'nin Çay Mahallesi Irmak Sırtı'nda yer alan ve "Balık Pazarı" ve "Pirinç Dükkanları" olarak adlandırılan 40 dükkan belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıkım işlemi sırasında Zabıta ekipleri güvenlik önlemleri alırken, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de su sıkarak çevre kirliliğinin önüne geçti.

Belediye Başkanı Şenol Kul, halkın mutluluğu ve yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte modern alanlar inşa etmek gayreti içerisinde olduklarını vurgulayarak, " Terme'de başlattığımız dönüşüm hız kesmeden sürüyor. Dönüşüm sürecinde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi hemşehrilerimizdir. Halkımızla el ele vererek, adım adım ilçemizin çehresini değiştiriyoruz." diye konuştu.

Dükkanları kiracı olarak kullanan vatandaşlarla 1,5 yıl süren görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Kul, şöyle devam etti:

"İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. Terme'de iz bırakacak hizmetlerimizle iyinin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İnsanımıza ve kente yakışmayan hiçbir görüntüye müsaade etmeyeceğiz. Modern ve çağdaş bir Terme için hayalimizi projelerimizle gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Böylece değişimi ve gelişimi halkımızla birlikte yaşayacağız. Yıkım işlemlerine duyarlılıkları nedeniyle bölge esnafına ve halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."

Kul, metruk binaların dere yatağında ve sel taşkın alanında yer aldıklarına da dikkat çekerek, "Artık bu alan modern parklar ve otopark alanı olarak Termeliler'in hizmetinde olacak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Terme Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title