Haberler

Terme'de Bayat Ekmekler Sokak ve Yaban Hayvanlarına Gidecek

Terme Belediyesi ekmek israfını önlemek ve sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için örnek bir proje başlattı.

Terme Belediyesi ekmek israfını önlemek ve sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için örnek bir proje başlattı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje gereği, bayat ekmekler, sokak ve yaban hayvanlarının beslenmesinde değerlendirilmek amacıyla bayat ekmek toplama kutularına atılacak.Bayat ekmek toplama kutularının ilk etapta 3 noktaya koyulacağı belirtilen açıklamada, Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin çöpe atıldığına dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: "Şehrimizde ekmek israfının önüne geçmek ve bayatlayan ekmeklerin evsel atıklarla birlikte çöpe gitmesini önlemek amacıyla 3 ayrı noktaya yerleştirilen bayat ekmek toplama kutuları, talep doğrultusunda artırılacak."Projeye herkesin sahip çıkmasını isteyen Belediye Başkanı Şenol Kul ise, "İnsanın en temel gıda maddesi olan ekmek, sofraların vazgeçilmezidir. Allah hiçbirimizi bir dilim kuru ekmeğe muhtaç etmesin. Hemşehrilerimizin bu kampanyaya sahip çıkacağına, ortak olacağına inancımız tamdır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Terme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title