Haberler

Terim, Taraftara Küfür İddiasıyla Yargılanıyor

Güncelleme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında, Medical Park Antalyaspor- Galatasaray maçında bir kadın taraftara küfür ettiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Antalya 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Medical Park Antalyaspor taraftarı Mürüvvet Karaboğa, avukatı Rasim Demirkan ile Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, Galatasaray yardımcı antrenörleri Hasan Şaş ve Ümit Davala katıldı.

Duruşmada söz alan Karaboğa, arkadaşları Mustafa Akdoğan ve Ayşen Şen ile Mardan Stadı'nda oynanan Medical Park Antalyaspor-Galatasaray maçını izlemeye gittiklerini belirtti. Koltuklarının Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasında olduğunu anlatan Karaboğa, maçın son dakikalarında yan hakemin faul kararı verdiğini, bu sırada Terim'in hakeme küfrettiğini söyledi.

Terim'in küfürlerinin ardından tribündeki taraftarların tepki gösterdiğini dile getiren Karaboğa, bu sırada Terim'in taraftarlara dönerek el işareti yapıp küfrettiğini öne sürdü. Bunun üzerine kendisinin Terim'e "Hocam, ayıp olmuyor mu-" dediğini belirten Karaboğa, "Terim bana dönerek, 'kapat çeneni' dedikten sonra ağır şekilde küfredip görevlilerden dışarı çıkarılmamı istedi. Taraftarların önünde beni rencide etti. Görevliler de beni dışarıya çıkarttı" dedi.

Terim'in avukatı Epözdemir'in "Siz hangi takımı tutuyorsunuz-" sorusunu Karaboğa, "Fenerbahçeliyim ancak Antalyalı olduğum için Antalyaspor'u da destekliyorum. Antalyaspor'un birçok maçına gidiyorum" şeklinde cevapladı.

Karaboğa'nın avukatı Demirkan ise müvekkilinin hangi takımı tuttuğunun davayla ilgili olmadığını savundu. Demirkan, "Olayın tanıklarından Ayşen Şen hem Fenerbahçeli hem de Antalyasporlu'dur. Her yıl kombine alarak memleketinin takımına destek veriyor. Diğer tanık Mustafa Akdoğan ise Adanalı'dır ve Galatasaray taraftarıdır. Oraya gidiş amacı da Terim'le fotoğraf çektirmektir" diye konuştu.

-"Özür dileme" tartışması-

Duruşma sırasında Demirkan'ın, "Bir özür her şeyi bitirirdi" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Epözdemir, "Olan bir olay için özür dilenir. Olmayan şey için neden özür dileyelim. Sizden özür dilemek zorunda değiliz. Yargılamayı etkilemeyin" dedi. Demirkan'ın tanık ifadelerini baskı altına aldığını, sözünü de sürekli kestiğini öne süren ve cübbesini çıkartan Epözdemir, "Yargılamayı etkilemeye çalışıyor" diye konuştu. İki avukatın duruşma sırasında sözlü tartışması, hakimin araya girmesiyle sona erdi.

Duruşmada tanık sıfatıyla dinlenen yardımcı antrenör Şaş, hakimin "Maçta ne oldu" sorusuna, "Hiçbir şey olmadı. Maç 0-0 bitti" yanıtını verdi. Şaş, iddia edildiği gibi Fatih Terim'in kimseye küfür etmediğini söyledi.

Davala ise yıllardır Terim'i tanıdığını, karşılaşmada Terim'in küfür etmediğini öne sürdü.

Duruşma, maçın orta hakemi Yunus Yıldırım ve diğer hakemler ile tanıkların dinlenmesi amacıyla 3 Temmuz'a ertelendi.

-"İddialar mantık kurallarına aykırı" -

Epözdemir, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin beraat edeceğine inandığını söyledi. Yargılamanın amacının belli olduğunu savunan Epözdemir, şöyle konuştu:

"Yazılı ve görsel basın adliyeye çağrılarak kamuoyu oluşturulmak amaçlanmış. İddianame mahkemece kabul edilmeden basında yayınlandı. Bununla ilgili Adalet Bakanlığına şikayetçi olduk. Yargılamadaki iddialar hayatın olağan akışına aykırı. Yan hakeme edilen küfür, buna itiraz eden bir taraftar ve taraftara dönüp hakaret eden hoca... Bu iddialar mantık kurallarına aykırı."

Duruşmanın ardından adliyeden ayrılan Şaş ve Davala'ya ilgi gösteren adliye personeli ve vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Olayın geçmişi-

Medical Park Antalyaspor ile Galatasaray arasında 21 Ekim 2011 tarihinde Mardan Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından kırmızı-beyazlı taraftar Mürüvvet Karaboğa, Galatasaray Teknik Direktörü Terim'in kendisine küfrettiğini iddia ederek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Karaboğa'nın şikayetinin ardından Terim hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Karaboğa, Terim'den 100 bin lira da manevi tazminat talep etmişti. - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Rezan Epözdemir Galatasaray Fatih Terim Hasan Şaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title