Haberler

Tepebaşı Gençlik Merkezlerinin Gençleri, 5 Yıllık Çalışmalarını Yayınladı

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezlerinde görev yapan gençler, 5 yıllık çalışmalarını kendi bakış açıları ve tarzları ile yayınladı.

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri'nde gönüllü olarak görev yapan gençlerin çalışmalarından şimdiye kadar 7 bine yakın akranı faydalandı. 5 sene boyunca da sosyal sorumluluk alanında 31 etkinlik ve projeye imza attıklarını belirten Tepebeşı Belediyesi Gençlik Merkezlerinin gönüllü gençleri, "Bir kaç günlük eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına yine fazlasıyla ağırlık verdik. İstihdam, Avrupa Birliği gençlik fırsatları, sanat, çevre, teknoloji gibi alanlarda toplamda 96 eğitim ve bilgilendirme düzenledik. Bu çalışmalarımızdan toplamda 7 bine yakın genç faydalandı. Bizimle birlikte çalışan ve zamanlarının çoğunu bizimle paylaşan gönüllülerimizle sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Lösemili çocuklarla buluşuyor, huzurevleri ziyaret ediyoruz. Köy okulları için kitap-oyuncak topluyor ve elimizden geldiğince birçok alana yetişmeye çalışıyoruz. 5 Senede sosyal sorumluluk alanında 31 etkinlik-proje gerçekleştirdik ve sayamayacağımız kadar çok insana dokunmaya çalıştık" dediler.

"100'ün üzerinde etkinliğe 8 bin 500 genç katıldı"

Tepebaşı Belediyesi'nin 2011 yılında faaliyete geçirdiği 19 Mayıs Gençlik Merkezi ile bir yolculuğun başladığını anlatan gençler, 2014 yılında 29 Ekim Gençlik Merkezi'nin de açılmasıyla yolculuğun daha da keyifli hale geldiğini ifade ettiler. Açıklamalarından Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın desteğini de dile getiren gençlik merkezilerinin gençleri, "Dt. Ahmet Ataç'ın desteği ile gençlerin isteklerine göre şekillenen bu süreçte 5 seneyi devirdik. Sadece kurs açan bir merkez olmamak adına birçok alanda gençlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Yapılan her işi anlatsak, uzun zaman alacak. Niteliklerimizden emin olarak şu an bu açıklamada sadece niceliklerimizi paylaşacağız. 5 senede neler yaptık neler. Gençlerle farklı etkinlikler konusunda sürekli iletişim halinde olmaya çalışıp; geziler, söyleşiler, turnuvalar, kahvaltılar, piknikler düzenledik. 100'ün üzerinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklere 8 bin 500'e yaklaşık genç katıldı. 5 sene içerisinde sanat, spor, kişisel gelişim, hobi ve benzeri alanları kapsayan 56 farklı kurs açtık ve bu kurslardan toplamda 6 bin 938 kişi yararlandı" ifade ettiler.

"5 bin gence Eskişehir'i tanıttık"

Merkezlerin sadece kendileri tarafından kullanılmadığını ve farklı projelere de ev sahipliği yaptıklarını aktaran gençler, "Merkezlerimizi sadece biz kullanmıyoruz tabi ki. Programımızın elverdiği ölçüde isteyen tüm gençlere mekansal anlamda destek sağlıyoruz. Bu çabamız doğrultusunda 16 tiyatro grubu, 29 üniversite kulübü-topluluğu, 17 dernek- sivil toplum kuruluşu - vakıf ve 28 diğer topluluk 800'den fazla kez merkezimizin salonlarından faydalandı. Yerel-ulusal- uluslararası anlamda gençlerle ve gençlere katkı sağlayacak konularda 3 Avrupa Birliği Gençlik Değişimi ve Avrupa'dan EVS programı ile gelen 4 gönüllü arkadaşımızın projeleri başta olmak üzere 28 farklı proje gerçekleştirdik. Bütün bu işlerin dışında 5 senede hafta içi her sabah gençlere 50 bine bardaktan fazla çorba ikram ettik. Üniversiteye yeni kayıt olan gençler için kurduğumuz stantlarda 5 bin gence Eskişehir'i tanıttık ve birçok alanda gençlerin işlerini kolaylaştırmak için çalıştık. 5 sene ve binlerce genç. Yüzlerce proje. Binlerce etkinlik. Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri genç için, gençlerle. Nice 5 senelere" dediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title