Haberler

Tepebaşı Belediyesi Yeşil ve Spor Alanlarını Oluşturmaya Devam Ediyor

Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir ekosistemi sağlamak, bölgenin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için, katılımcı yöntemlerle, yeşil ve spor alanları oluşturmaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi, sürdürülebilir ekosistemi sağlamak, bölgenin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için, katılımcı yöntemlerle, yeşil ve spor alanları oluşturmaya devam ediyor.

Engellilerin, kadınların, çocukların ve gençlerin katılımı ile çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla devam eden çalışmalar kapsamında Çukurhisar'da sokak ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ataç, "Bahar yüzünü göstermeye başlıyor. Bu bölge o kadar güzel oldu ki daha da iyi noktalara getireceğiz. Bu bölge güzel olursa bölgede yaşayanlar da mutlu olur. Çocuklarımız bizler için çok önemli. Onlar geleceğimizin sahipleri.ülkenin iyi yöneticilere, iyi insanlara ihtiyacı var. 2009 yılından beri kent merkezinde yaptığımız sokak ağaçlandırma çalışmalarını burada da gerçekleştirmek üzereyiz. Kentimizin rengi baharda daha farklı olacak. Her fidanın üzerinde çocuklarımızın isimleri var. 20 sene sonra çocuklarımız bu ağacı ben diktim, desin. Şimdi el birliği ile başlayacağız. Muhakkak çocuklarımızın bir kürek de olsa toprağı olsun, elleri toprağa değsin. İnşallah Çukurhisar'ımız daha yeşil olacak" dedi.

Etkinlik kapsamında 196 öğrenci ve ailelerinin katılımı ile Fatih Caddesi, 3. Sokak, 4. Sokak ve 6. Sokaklarda toplam 468 ağaç dikildi. Başkan Ataç ve çocuklar birlikte ağaç dikere,k doğaya katkı sağlamanın mutluluğunu paylaştılar. Etkinlik sonunda çocuklara pilav ve ayran ikram edildi.

Çocukların ve gençlerin katılımı ile çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen projelerden biri olan "Sokak Ağaçlandırma Projesi" kapsamında, 2009 yılından bu yana 23 okuldan 2 bin 613 öğrenci ile 99 sokakta 6 bin 385 adet ağaç dikildiği de yetkililer tarafından kaydedildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurhisar Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title