Haberler

Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Şehirler Ağında Yükseliyor

Tepebaşı Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı’nın Finlandiya’nın Kuopio kentinde düzenlediği konferansında 6. Faz’a kabul edildi.

Tepebaşı Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Ağı'nın Finlandiya'nın Kuopio kentinde düzenlediği konferansında 6. Faz'a kabul edildi.

Finlandiya'nın Kuopio kentinde 24-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenen toplantıya 33 ülkeden 59 şehir, 17 ulusal kurum, toplamda 271 kişi katıldı, 62 adet sunum katılımcılarla paylaşıldı. Avrupa'nın önemli şehirlerinden gelen bakanların, politikacıların, belediye başkanlarının, sağlıklı kent koordinatörlerinin sağlıklı kent politikaları üzerine sunumlarını yaptığı toplantıda, diğer belediyelerin kendi şehirlerinde sağlık düzeyini arttırıcı proje ve çalışmalarını aktardıkları açık oturumlar, kentsel tasarım, planlama ve proje üretimi üzerine atölye çalışmaları, yuvarlak masa toplantıları, diğer üye belediyeler ile bilgi alışverişleri ve sağlıklı kent koordinatörlerinin deneyimlerini paylaştıkları oturumlar düzenlendi.

Toplantının birinci günü Tepebaşı Belediyesi'nin bebeklerin, çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişiminin sağlanması, mutlu ve başarılı bireyler olması ve kent hayatına kolay uyum sağlayabilmeleri için geliştirmiş olduğu proje ve hizmetleri içeren "Getting a Good Start in Life" (Hayata İyi Bir Başlangıç) isimli sunum gerçekleştirildi.

Konferans sonunda Tepebaşı Belediyesi'nin Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına üyeliğinin kabulüne ilişkin sertifika, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Turgut Doğandor tarafından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a imzalatılmak üzere teslim alındı. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi Meclis üyesi Turgut Doğandor, Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Serpil Çamoğlu, Prof. Dr. Cengiz Türe, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Başkan Ataç'ı ziyaret etti. Tepebaşı Belediyesi'nin Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz'ına üyeliğinin kabulüne ilişkin sertifikayı imzalayan Başkan Ataç, "Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde elde edilen bu başarı oldukça önemlidir. Çok genç ekibimiz var. Çok iyi çalışıyorlar. Bu başarıların devamının geleceğine hiç şüphem yok" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Finlandiya Tepebaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title