Haberler

Teoman Koman Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Güncelleme:

Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Teoman Koman son yolculuğuna uğurlanıyor.

Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Teoman Koman son yolculuğuna uğurlanıyor. Cumartesi günü hayatını kaybeden 28 Şubat davası sanığı Toman için Selimiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine silah arkadaşları, ailesi ve yakınları katıldı.

"AÇIKLAMALAR ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR"

Cenaze törenine katılan emekli Orgeneral Necati Özgen gazetecilerin soruları üzerine " Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı'nı kendisinden teslim aldım. Çok bilgili çok kültürlü vatansever. Askerlik hayranı olan birisi. Sözünü esirgemeyen bir insan. Düşündüklerini çok mantıklı bir şekilde herkese söyleyen bir insan. Açıklamalar çok talihsiz bir açıklamadır. Ölünün arkasından kesinlikle bu şekilde konuşmak yanlıştır. Bizim ne dinimize ne Müslümanlığımıza uyar bu konu. Kesinlikle çok yanlıştır bu. İlgilinin komutanımız hakkında söylemiş olduğu bu uygulamaların kesinlikle olmadığını bunun birebir de ben ayrıca şahidiyim" dedi. Bir gazetecinin "Sırlarıyla gittiği söyleniyor" sorusuna Özgen, "Ne sırrı ya ne sırrı. Ne sırrı söyleyin. Uzun yıllar Milli İstihbarat Komutanlığı yapmış, Jandarma Genel Komutanlığı yapmış, Meclis insan hakları komisyonu ifade vermeye çağırdı. İfadesini de yazılı olarak verdi ben şahidim. Gelmedi, gitmedi takmadı meclisi. Olur mu öyle şey. 'Meclisi takmadı olur mu öyle şey?' Bunların hepsi safsata" yanıtını verdi.

"İlerleyen yaşına rağmen hapisteydi. 3 ay önce tahliye edilmişti. Onun için bir şey söyleyecek misiniz?" sorusu üzerine de Necati Özgen, "28 Şubat konusuyla ilgili davasıyla ilgili olarak tutuklanmıştır. Bana göre ölüm nedeni tutuklanıp hapishanedeki geçirdiği sıhhi hayattan dolayıdır. Çünkü çıktı hastanede yattı ve hastanede öldü" şeklinde konuştu.

"İYİ İNSANDI, İYİ DOSTTU"

İş adamı ve eski Bakan Cavit Çağlar da Teoman Koman ile dost olduklarını belirterek, "İyi insandı, iyi dosttu. Allah rahmet eylesin. Bizim dinimizde ölünün arkasından kötü laf söylenmez. Varsa bir şeyi tarih yazar onu" diye konuştu.

GENELKURMAY ÇELENK GÖNDERDİ

Öte yandan cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ergenekon Davası'ndan Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çelenk gönderdi. 77 yaşında vefat eden Koman'ın cenazesi öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının arından Ulus Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Teoman Koman Erzincan 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title