Haberler

Teog ve Lys Tercihleri İçin Son Günler

Bitlis’in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin daha sağlıklı tercihi yapmaları için LYS ve TEOG tercih merkezleri oluşturuldu.

Bitlis'in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin daha sağlıklı tercihi yapmaları için LYS ve TEOG tercih merkezleri oluşturuldu.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise tercihi yapacak öğrenciler için Yunus Ensari İlköğretim Kurumu'nda "TEOG Tercih Merkezi", Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi'nde ise "LYS Tercih Merkezi" oluşturuldu. Her iki tercih merkezinde okul idarecileri ve rehber öğretmenler tarafından oluşturulan ekiple öğrenciler TEOG ve LYS tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapıyor. Oluşturulan tercih bürolarını ziyaret eden Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden görevli rehber öğretmenlerden bilgi aldı. Tercih yapmak için gelen öğrencilerle de sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, öğrencilere iyi bir lise ve üniversiteye yerleşme temennisinde bulunarak başarılar diledi. 2015 TEOG ve LYS tercih işlemlerinin 6 Temmuz tarihinde başladığını ve 16 Temmuz tarihinde sona ereceğini belirten Özden, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Yunus Ensari İlköğretim Kurumu'nda "TEOG Tercih Merkezi", Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi'nde ise "LYS Tercih Merkezi" oluşturuldu. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları ve yanlış tercihlerde bulunmamaları için tercih merkezlerimizi oluşturduk. Tercih merkezine gelen yeni mezun veya geçmiş yıllarda mezun bütün aday öğrencilere okul idarecilerimiz ve rehber öğretmenlerimiz yol göstererek doğru tercihte bulunmaları yönünde yardımcı oluyorlar. Tercih merkezlerimize öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Günlük ortalama 50'ye yakın öğrenci tercih merkezlerine başvurarak rehber öğretmenler eşliğinde tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapıyorlar. Tercih merkezlerimizde görev alan öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Üniversite tercih yapmak için Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi'nde oluşturulan "LYS Tercih Merkezi"ne başvuran Feyza Arslan adlı öğrenci ise MF-3 dalında 470 puan aldığını belirterek; "Bu yıl geçen yıldan daha yüksek bir puan aldım. İstanbul veya batı illerindeki üniversitelerden birinde tıp fakültesini tercih yapmayı düşünüyorum. Tercih bürosundaki öğretmenlerimizin yönlendirmeleri ile güzel bir üniversite tercihi yapacağıma inanıyorum. Buranın açılmasını sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bitlis Lys Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title