Haberler

TEOG Sınavında Bir Soru İptal Edildi

Güncelleme:

MEB, TEOG sınavında Fen ve Teknoloji dersinde yer alan bir soruyu iptal etti. Bu soru, tüm öğrenciler tarafından doğru cevaplandırılmış olarak değerlendirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlarda, Fen ve Teknoloji dersinde yer alan bir sorunun iptal edildiğini bildirdi.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, TEOG sınavının bugün yapılan Fen ve Teknoloji dersi yazılısı, A kitapçığında yer alan 13. soru, (B kitapçığında 19, C kitapçığında 18, D kitapçığında 15. soru), "başka bir seçeneğin de doğru olma ihtimali ve teknik nedenlerle hazırlanan bilimsel rapor doğrultusunda" iptal edildi.

Bu soru, tüm öğrenciler tarafından doğru cevaplandırılmış olarak değerlendirilecek. Sınav sonrası özellikle sosyal medyada bu sorunun doğrulu ve yanlışlığı konusunda çok tartışma yapılmıştı.

İŞTE İPTAL EDİLEN SORU

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

teog ömer dayı:

Türkçede ömer dayı öznel-nesnel ayırımı çelişkili, inkılapta misakı milli sorusunda ''bu kararları'' diye sınırlayıp genel yargıya göre yanıtlaması çelişkili. . . Teog kasım 15! Tutarsızsın! Çelişki dolusun!. .

18
0
yanıtYanıtla
teog ömer dayı:

uln bu sorunun çalışmayla ne alakası var. soru yanlış. körmüsn. . birazcık zkn ols birazck bilsen görrsn. .

yanıt1
yanıt0
doğan erdogancil:

seçimlerde de 9 x 8 = ? ve Türkiyenin baş kenti sorusu sorulsun. . AKP oyları yarı yarıya hatta daha fazla düşecektir. . akp ye oy veriyosan cevap nedir yaz bakalım? hesap makinesi kullanma internetten bulmaya çalışma ama. . hile yok dicemde hilesiz olmuyo sizin işleriniz.

5
10
yanıtYanıtla
küsss:

o zaman senin oyun kesin geçersiz sayılırdı keza sen başkent olarak tel aviv derdin

yanıt4
yanıt1
muhittin:

arkadaş doğru söylemiş hiç boşuna itiraz etmeyin yaş sınırı gibi eğitim sınırlaması getirseler lise ve üstü eğitim mezunları oy kullansa akp oyu baraj tehlikesi yaşar. . istediğiniz kadar kızın, sövün ama bu gerçeği asla değiştirmez.

yanıt0
yanıt0
erkan:

türkçe de ömer dayı sorusu ve metin karşılaştırma sorusu iptal edilmeli. iki soruda da hata var.

14
1
yanıtYanıtla
misafir:

ne hatası yaa oldu çocukların yapamadıkları her soru iptal olsun insaf yanii yapanlar nasıl yaptı

yanıt1
yanıt0
Turkce:

Evet hata var sıcaklığın nesnel kabul edilebilmesi için derece vermesi gerekir Karşılarıma sorusunda da tdk ya göre sayısal veriler rakamla yazılmak zorundadır

yanıt0
yanıt0
ayşe:

Türkçede ömer dayının öznellik nesnellik sorusu iptal olmalı. katılıyorum.

12
1
yanıtYanıtla
ÖĞRETMEN:

ÖMER DAYI SORUSU DA YANLIŞ. ÖZNELLİK SORAN BU SORUDA, ''ELİNDEKİ ORAĞA GÜNEŞ VURDUKÇA IŞIĞI GÖZLERİNİ KAMAŞTIRIYORDU'' CÜMLESİ DE ÖZNEL. ÇÜNKÜ GÖZÜNÜN KAMAŞTIĞINI SADECE METİNDE GEÇEN ÖMER DAYI BİLEBİLİR. AMA KONUYU ANLATAN KİŞİ BİLEMEZ. ÇÜNKÜ GÖZ KAMAŞMASININ SÖZLÜK ANLAMI BİR ANLIK GÖREMEMEKDİR. BU NEDENLE BİR ANLIK GÖREMEME OLGUSUNU METNİ ANLATAN KİŞİ BİLEMEYECEĞİ İÇİN, BU ONUN KENDİ YORUMUDUR. KENDİ YORUMU OLDUĞU İÇİN DE BU CÜMLEDE ÖZNELDİR. YANİ SORUNUN HEM C HEM DE D ŞIKKI DOĞRUDUR.

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title