Haberler

TEOG sınav sonuçları, MEB sonuç ekranına erişim

Güncelleme:

TEOG sınav sonuçları açıklandı. MEB TEOG sınav sonuçlarını öğrencilerin ve velilerin erişimine açtı. Sonuçları sorgulamak için ulaşmanız gereken ekrana haberimizdeki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları açıklandı. MEB TEOG sınav sonuçlarını öğrencilerin ve velilerin erişimine açtı. Sonuçları sorgulamak için ulaşmanız gereken ekrana haberimizdeki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yurt genelinde 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların ardından öğrenciler büyük bir heyecan ve merakla TEOG sınav sonuçları konusunda yapılacak açıklamaları bekliyordu. Bekleyiş 15 Ocak Cuma akşamı sona erdi ve TEOG sınav sonuçları öğrencilerle paylaşıldı. TEOG 1. dönem sınav sonuçları, meb.gov.tr, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve e-Okul'dan yayınlandı. Sonuçları öğrenmek isteyenler bu sayfalardan ne kadar puan aldığını öğrenebilecek.

E OKUL TEOG SINAV SONUÇLARI

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 1. dönem sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen sınavların ardından öğrenciler için heyecanlı bekleyiş dönemi başladı. Yaklaşık bir aydır devam eden bekleyiş, 15 Ocak Cuma akşamı Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG sınav sonuçları açıklamasıyla sona erdi ve öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenmek için, sonuç açıklama sayfalarına akın ettiler. Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sınav sonuçları konusunda açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

"Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında birinci döneme ait ortak sınavlar 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımız her yıl sınav takvimini ilan ederken hem öğrenci, öğretmen ve okul idaresince yapılması gereken iş ve işlemlerin zamanında gerçekleşmesini öngörmekte, hem de sınav sorularına yönelik itirazların hukuka uygun bir biçimde değerlendirilmesi için gerekli başvuru ve yargı sürecini dikkate almaktadır. 15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla ivedi yargılamaya ilişkin süre tamamlanmıştır.

Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar, bugün saat 19.00 itibarıyla e- okul sistemine aktarılmıştır. Sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MEB HATALI SORULARI İPTAL ETTİ

TEOG sınav sonuçları açıklamasında merak edilen konulardan biri de ülkemizin doğusunda yaşanan terör olaylarından ötürü sınavın ertelendiği illerde sonuçların açıklanıp açıklanmayacağı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, Mardin Nusaybin'deki bu nedenle geç yapılabilen sınavların sonuçlarını da açıkladı.

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NİSAN'DA YAPILACAK

Merakla beklenen TEOG sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler sonuçları öğrenme fırsatı buldu. Şimdi merak edilen TEOG 2. dönem sınavlarının ne zaman yapılacağı... 2. dönem TEOG sınavları 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ardından 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde ise mazeret sınavları gerçekleştirilecek. 2. dönem TEOG sınav sonuçları ise Haziran ayının içerisinde açıklanacak.

AĞIRLIKLI TEOG SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title