Haberler

Teog'da İlk Oturum Sona Erdi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi.

Ortak sınavların ilk oturumu, yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda; yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayan sınavlarda, öğrenciler bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika oldu.

Bu yıl ilk kez Ermeni okullarında eğitim gören 218 öğrenciye, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylanan müfredat ve kazanımlar kapsamında kendi din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınav yapıldı. 42 öğrenci de Musevilere yönelik ayrı bir müfredat içinde din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından sınava girdi. 572 öğrencinin din kültürü ve ahlak bilgisi testinden muaf tutulacağı kaydedildi.

Yarınki ikinci oturumda ise "fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil" derslerinden sınav yapılacak. İngilizce testini yurt içinde 1 milyon 153 bin 995, yurt dışında 860 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 369 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtlayacak.

Ortak sınavların gerçekleştirildiği okullarda ders yapılmadı.

Sınav sonuçlarının 2016 Ocak ayında açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title