Haberler

Teog Birincileri Ödüllendirildi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan 12 öğrenciden 8'i ödüllendirildi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan 12 öğrenciden 8'i ödüllendirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen törende başarılı öğrencilere çeyrek altın takıldı.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, kasım ayında yapılan TEOG sınavına Çanakkale'den 5 bin 223 öğrencinin katıldığını söyledi.

Bu sınavda 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 12 öğrencinin bu başarılarının sadece aileleri ve öğretmenleri için değil, aynı zamanda kendisi ve Çanakkale halkı tarafından da sevinçle karşılandığını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Bunun dışında TEOG'da 19 öğrencimiz 119 soruyu, 45 öğrencimiz ise 118 soruyu doğru cevaplandırmıştır. Başarılarından dolayı sizlerin huzurunda sevgili öğrencilerimizi kutlarım. İkinci TEOG sınavında da aynı başarıyı göstererek başarılı olmaları en büyük temennim. Şimdiden önümüzdeki sınavına girecek ilimizdeki 5 bin 223 öğrencimize önce sağlık, daha sonrada başarılar dilerim."

Çanakkale'nin her geçen gün eğitim alanında en iyiye doğru yol aldığını işaret eden Memiş, "Son TÜİK istatistiklerine göre eğitimde Türkiye'de sekizinci sıraya yerleşen ilimizi daha üst sıralara taşıyacak çok kıymetli yönetici ve eğitimci kadrosuna sahibiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından sınavında dereceye giren, Biga İmam Hatip Ortaokulundan Bahadır Güngör ve Yağmur Yücebaş, Biga Ortaokulundan Fatma Nisa Kaya ve Çağla Cengiz, Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulundan Şevval Bilge Hırslı, Gelibolu 100. Yıl Barış Ortaokulundan Doruk Durmaz, Lapseki Plevne Ortaokulundan Şevval Amaç ile Çanakkale Merkez Ortaokulundan Emiralp Sarıkaya çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title