Haberler

TEOG 2016 Sınav sonuçları / TEOG Sonuç ekranına erişim

Güncelleme:

TEOG sınav sonuçları nereden açıklanacak ? 2016 yılı TEOG sınavı sonuçları ne zaman erişime açılacak ? Sonuçların açıklanacağı bağlantı ve sınav sonuçlarına ilişkin detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olarak bilinen TEOG sınavları yapıldı. 1 milyondan fazla adayın girdiği TEOG sınavında öğreciler şimdi sınav sonuçlarının açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor. TEOG sınavlarının ne zaman açıklandığını ve MEB tarafından yapılan açıklamaları göz önünde bulunarak 27-28 Nisan TEOG sınavlarının tahmini açıklanma zamanı hakkında haberimizde sizlere detaylar vereceğiz. Öncelikle sşunu belirtmek istiyoruz sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili net bir cevap bulunmuyor.

TEOG SINAV SONUÇLARINA ERİŞİM

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınavlarının açıklanacağı zaman ile ilgili tahmin yürütürken ilk bakılan detay daha önce kaç gün sonra açıklandığına bakmak oluyor. TEOG'un ilk dönem sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise 14 Ocak 2016 tarihinde açıklandı. Önceki sınav sonuçları yaklaşık 50 gün sonra açıklandı.

TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

*8'inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title