Haberler

Tenis: ATP Dünya Turu Finalleri

ATP Dünya Turu Finalleri'ne kariyerlerinde ilk kez katılan iki tenisçinin mücadelesinde Avusturyalı Dominic Thiem, Fransız rakibi Gael Monfils'i 2-1 yendi.

ATP Dünya Turu Finalleri'ne kariyerlerinde ilk kez katılan iki tenisçinin mücadelesinde Avusturyalı Dominic Thiem, Fransız rakibi Gael Monfils'i 2-1 yendi.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki 20 bin kişilik O2 Arena'da oynanan maçın altıncı oyununda Monfils'in servisini kıran 23 yaşındaki Thiem, ilk servisten kazanılan puanlarda yüzde 89 ile oynadığı ve rakibine göre yarı yarıya daha az basit hata yaptığı 26 dakikalık ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci sete çok iyi başlaşan ve üst üste aldığı oyunlarla durumu 4-0 yapan Fransız tenisçi, rakibinin 14 puan kazanmasına izin verdiği seti 6-1 hanesine yazdırdı ve setlerde durumu 1-1'e getirerek yeniden maça ortak oldu.

İki tenisçinin de açık vermediği karar setinin 10. oyununda 30 yaşındaki Fransız sporcu, yaptığı üç çift hata ve attığı iki "ace" ile rakibini oyuna dahil etmeden maçın kaderine yön verdi. Puanlarda 40-30 geride bulunan Monfils'in "backhand" vuruşunda basit hata yapmasıyla rakibinin servisini kıran Thiem, seti 6-4, maçı da 2-1 kazanarak turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti ve yarı final umudunu korudu.

Bu sezon dört şampiyonluk kazanan Thiem, 90 dakika süren maçı 3 "ace", 20 "winner", 1 çift ve 19 basit hatayla tamamlarken, Monfils ise 8 "ace", 30 "winner", 5 çift ve 23 basit hatayla korttan ayrıldı.

Thiem, 2009 yılından bu yana ATP Dünya Turu Finalleri'nde maç kazanan en genç tenisçi, 1996 yılından bu yana da vatandaşı Thomas Muster'in ardından bu başarıya ulaşan ilk Avusturyalı sporcu oldu.

Ivan Lendl Grubu'nda akşam seansında dünya klasmanında tekrar 1 numara olmak için mücadele eden Sırp Novak Djokovic, TSİ 23.00'te, bu yıl Wimbledon'da final oynayan Kanadalı Milos Raonic ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA / Spor

Londra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title