Haberler

Teneffüsteki Antrenmanla Milli Formayı Kaptı

Teneffüslerde satranç oynayarak antrenman yapan 11 yaşındaki Mihriban Hekimoğlu, azmi sayesinde milli gururu yaşadı.

ALİ RIZA AKKIR - Teneffüslerde satranç oynayarak antrenman yapan 11 yaşındaki Mihriban Hekimoğlu, azmi sayesinde milli gururu yaşadı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Menteşeoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi olan Mihriban, 4 yıl önce başladığı satrançta, teneffüslerde yaptığı antrenmanla kendisini geliştirip ocak ayında Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası'nda 3. olarak milli sporcu unvanını elde etti.

Mihriban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, satrançla ağabeyini izlerken tanıştığını, sınıf öğretmeninin yönlendirmesiyle de satranç oynamaya başladığını ifade etti.

Okulda öğretmeni ve arkadaşlarıyla satranç oynayarak çalıştığını dile getiren Mihriban, "Turnuvalara katıldım ve güzel başarılar elde ettim. Antalya'da düzenlenen turnuvada üçüncü olarak milli sporcu oldum. Şimdi de Yunanistan'da düzenlenecek olan şampiyonaya katılacağım. Orada ülkemi en iyi şekilde temsil edip kupayla dönmek istiyorum." diye konuştu.

"İlk olarak yan sınıfı yenme hedefimiz vardı"

Aynı zamanda Mihriban'ın antrenörlüğünü yapan sınıf öğretmeni Ünat Sayın ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencisinin mükemmeliyetçi bir yapısının olduğunu dile getirerek, "Onunla ilk olarak yan sınıfı yenme hedefimiz vardı. Başarılar arttıkça bölgede yapılan şampiyonalarda derece elde ettik. Son olarak milli takıma girebilme hedefini koyduk kendimize. 2013'te katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda beşinci oldu ve milli takım havuzuna girmeyi başardı." dedi.

Sayın, 23-29 Ocak'ta Antalya'da yapılan Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Mihriban'ın, dünya ikincisi ve son 3 yılın Türkiye şampiyonunu da geride bırakarak Türkiye üçüncüsü olup milli takıma seçildiğini ifade etti.

"Teneffüslerde sınıf olarak çalıştık"

Kısıtlı imkanlara rağmen Mihriban'ın başarı elde etmesinin kendilerini gururlandırdığını anlatan Sayın, şöyle konuştu:

"Teneffüslerde sınıf olarak çalıştık. Gittiğimiz yerlerde gördük ki büyük hedefler için az çalışma yetmiyor. Diğer çocukların haftada yaklaşık 12 saat çalıştığını duyunca bizim bir saatlik çalışmamızın yetmeyeceğini düşündük. Başarı geldikçe çalışma süremizi de arttırdık. Artık Mihriban ile sokakta, evde, boş bulduğumuz her yerde her an satranç çalışıyoruz."

Sayın, 16 Haziran'da Yunanistan'da düzenlenecek Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na katılacaklarını, Mihriban'ın da kendisinin de ilk kez yurt dışına çıkacağını belirtti.

Mihriban'ın katıldığı turnuvalardan kupasız dönmediğini, 40 kupası ve birçok madalyasının bulunduğunu dile getiren Ünat Sayın, "Mihriban satrançta marka oldu. Gittiği yerlerde herkes Mihriban'ı tanıyor. Beni de Mihriban'ın öğretmeni diye tanıyorlar." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Antalya Türkiye Fethiye Muğla Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title