Haberler

Temsili Vali Erdoğan: "Yarınların Güvencesi Biziz"

Ordu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla valilik makamına Altınfındık İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Deniz Erdoğan oturdu.

Ordu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla valilik makamına Altınfındık İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Deniz Erdoğan oturdu.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Güzey, Belediye Başkanı Seyit Torun ile daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci ve çocuğun katıldığı kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Vali Düzgün, makamında Altın Fındık İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini ağırladı. Burada bir konuşma yapan Vali Düzgün, dünyada çocuklara hediye edilen ilk ve tek bayramın Türkiye'de olduğunu ve kutlandığını belirtti. Vali Düzgün, 23 Nisan'ın hem ulusal egemenlik bayramı, hem de çocuk bayramı olarak çocuklara hediye edildiğini hatırlatarak, "Bu vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in kurulmasında başta Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o dönem canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Konuşmanın ardından 7.sınıf öğrencisi Deniz Erdoğan, Vali Düzgün'ün makamına oturdu.

"YARINLARIN GÜVENCESİYİZ"

Temsili Vali Erdoğan, makamda yaptığı açıklamada 23 Nisan gibi milli bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti. Tüm ulusun bayramını kutladığını ifade eden Erdoğan şu açıklamada bulundu: "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarınların güvencesi olarak gördüğü, bizlere hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Cumhuriyetin geleceğini emanet edecek kadar bizlere güvenini ifade eden Atatürk, bize de bir bayram hediye etmiştir. Bugün de bizlere düşen görev hem Atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de onun aziz hatırasını en yoğun ve en güzel şekilde yad etmek olmalıdır. Bugün de bizleri bu cennet vatanını, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabilmek için yılmadan çalışmalıyız. Bu duygularla tüm ulusun bayramını kutluyorum." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Deniz Erdoğan 23 Nisan Ordu Yerel Haberler

title