Haberler

Temsilcilerimizin Avrupa Macerası Başlıyor

Güncelleme:

2015 CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi grup kuraları çekildi

2015 CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi, Avusturya'nın Viyana kentinde her yıl düzenlenen Avrupa Voleybol Gala gecesinde gerçekleştirildi. Erkeklerde 28, bayanlarda 20 takımın temsilcilerinin katıldığı gecede Türk takımların rakipleri de belli oldu.

DenizBank CEO'su Hakan Ateş, "Avrupa voleybolunun en elit turnuvası konumundaki CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde ikinci senemizi karşılıyoruz. Voleybolun en önemli yıldızlarının sahaya çıktığı CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi 2015 sezonunun, tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı André Meyer ise "Son derece başarılı geçen 2014 sezonunun ardından bu yıl da DenizBank ile işbirliğimiz devam ediyor. Voleybol sporunu uzun vadede desteklemek ve global arenada benzeri bulunmayan bir turnuva ortaya koymak şeklinde belirlediğimiz vizyonumuzu paylaşması dolayısıyla DenizBank, bizler için son derece doğru ve güçlü bir ortak" şeklinde konuştu.

Türk sporunun, sporcusunun gelişimi yönünde önemli bir misyon üstlenen DenizBank'ın üç yıl süreyle isim sponsorluğunu üstlendiği, dünya voleybolunun kulüpler bazındaki en prestijli organizasyonu CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi kapsamında, 2015 sezonunun grup kuraları, Avusturya'nın Viyana kentinde çekildi. Avusturya Voleybol Federasyonu ve CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) işbirliği ile düzenlenen gala gecesinde temsilcilerimizin de rakipleri belli oldu. Erkeklerde 28, bayanlarda 20 takımın yer aldığı gruplar şu şekilde oluştu;

CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi Grupları

A Grubu: Dinamo KAZAN (Rusya), Rabita BAKU (Azerbaycan), Chemik POLICE (Polonya), Agel PROSTEJOV (Çek Cumhuriyeti)

B Grubu: Fenerbahçe (Türkiye), Azeryol BAKU (Azerbaycan), NANTES VB (Fra sa), Stiinta BACAU (Romanya)

C Grubu: Dinamo MOSKOVA (Rusya), Unendo Yamamay BUSTO ARSIZIO (İtalya), DRESDNER SC (Almanya), LP SALO (Finlandiya)

D Grubu: Eczacıbaşı VitrA (Türkiye), Omichka OMSK Bölgesi (Rusya), Impel WROCLAW (Polonya), Volero ZÜRİH (İsviçre)

E Grubu: VakıfBank (Türkiye), Nordmeccanica PIACENZA (İtalya), RC CANNES (Fransa), Partizan Vizura BEOGRAD (Sırbistan)

CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi Grupları

A Grubu: Copra Elior PIACENZA (İtalya), Knack ROESELARE (Belçika), Tomis CONSTANTA (Romanya), #Dragons LUGANO (İsviçre)

B Grubu: JASTRZEBSKI Wegiel (Polonya), Lokomotiv NOVOSIBIRSK (Rusya), CAI TERUEL (ESP), Marek Union-Ivkoni DUPNITSA (Bulgaristan)

C Grubu: Asseco Resovia RZESZOW (Polonya), BERLIN Recycling Volleys (Almanya), ACH Volley LJUBLJANA (Slovenya), Budvanska Rivijera BUDVA (Karadağ)

D Grubu: Zenit KAZAN (Rusya), VfB FRIEDRICHSHAFEN (Almanya), Olympiakos PIRAEUS (Yunanistan), Posojilnica AICH/DOB (Avusturya)

E Grubu: Cucine Lube TREIA (İtalya), Fenerbahçe Grundig (Türkiye), PARIS Volley (Fransa), Belogorie BELGOROD (Rusya)

Pool F: PGE Skra BELCHATOW (Polonya), Precura ANTWERP (Belçika), Hypo Tirol INNSBRUCK (Avusturya), Jihostroj CESKE BUDEJOVICE (Çek Cumhuriyeti)

G Grubu: Sir Satefy PERUGIA (İtalya), Halkbank (Türkiye), TOURS VB (Fransa), Noliko MAASEIK (Belçika)

"CEV ile işbirliğimizin ikinci senesini büyük bir mutlulukla karşılıyoruz"

DenizBank CEO'su Hakan Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2013 yılında spor alanında attıkları en önemli adımlardan birinin, Avrupa'da voleybolun patronu konumundaki CEV ile güçlerini birleştirerek, Bankanın spor alanındaki varlığını daha da sağlam temellere oturtmak olduğunu belirtti.

Ateş, konuşmasına şöyle devam etti; "Bir Türk bankasının adını Avrupa voleybolunun en prestijli yarışmasına taşıdığımız bu işbirliği ile sosyal sorumluluk anlayışımız çerçevesinde önemli yer tutan spor yatırımlarımızı deyim yerindeyse taçlandırdık. Geçtiğimiz yıl büyük heyecana sahne olan, Erkekler Dörtlü Final'ine Ankara'da ev sahipliği yaptığımız turnuvanın ardından, işbirliğimizin ikinci senesini büyük bir mutluluk ve gururla karşılıyoruz. Turnuvada yer alacak olan tüm takımlarımıza başarılar diliyor, 2015 sezonunun hayırlı olmasını diliyorum."

"DenizBank ile şampiyonamızın değerini daha da yükseklere taşıyacağız"

Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı André Meyer ise konuşmasında, "Bu akşam, CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi'nin bir başarılı sezonunu daha kutluyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında DenizBank ile yaptığımız 3 yıllık anlaşmayı duyurmuştuk. Son yıllarda voleybolda inanılmaz gelişmeler kaydedilen Türkiye gibi bir ülkede, bu kadar yüksek kalitede bir partner bulmak bizim için büyük mutluluk. Türkiye global voleybol arenasında son derece önemli bir güç; takımları her zaman en yükseği hedefliyor. Biz de CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi kapsamında, voleybol sahası içinde ve dışında her daim kaliteyi, mükemmeliyeti hedefleyen anlayışımız çerçevesinde, DenizBank ile son derece verimli bir işbirliği tesis ettik. Önümüzdeki iki sezon boyunca, güç birliği içinde şampiyonamızın değerini daha da yükseğe taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Gecede ödüller de sahiplerini buldu

Yeni sezon kura çekimi, aynı zamanda voleybolun yıldızlarının ödüllendirildiği bir törene de ev sahipliği yaptı. Ödül kategorileri ve kazanalar ise şu şekilde oluştu;

Kadın Voleybolunun Gelişimine Yaşam Boyu Destek Ödülü

Nikolay Karpol (Rusya)

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Ödülü

Emiliya Nikolova (Bulgaristan)

En İyi Voleybol Takım Lideri Ödülü - Erkek

Nikola Grbic (Sırbistan)

En İyi Voleybol Takım Lideri Ödülü – Kadın

Neslihan Demir (Türkiye)

En Başarılı Voleybol Oyuncusu Ödülü – Erkek

György Grozer (Almanya)

En Başarılı Voleybol Oyuncusu Ödülü – Kadın

Regina Moroz (Rusya)

En Başarılı Plaj Voleybolu Oyuncusu

Stefanie Schwaiger (Avusturya)

Yaşam Boyu Voleybol Ödülü

Mira Golubovic (Sırbistan)

Organizasyon Ödülü

Erkekler - Jihostroj CESKE BUDEJOVICE (Çek Cumhuriyeti)

Bayanlar - Omichka OMSK Bölgesi (Rusya)

Basın Ödülü

Erkekler - BERLIN Recycling Volleys (Almanya)

Bayanlar - Volero ZÜRICH (İsviçre)


Kaynak: Bültenler / Güncel

Avusturya Almanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title