Haberler

Temsa, ABD'ye 5 Yılda 700 Otobüs Sattı

Atlanta'da düzenlenen UMA Fuarı'nda TS 35'in tanıtım lansmanına katılan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, 5 yılda ABD pazarında 700 otobüs sattıklarını söyledi.

Atlanta'da düzenlenen UMA Fuarı'nda TS 35'in tanıtım lansmanına katılan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, 5 yılda ABD pazarında 700 otobüs sattıklarını söyledi.

Pekarun, ABD'de 31 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında  düzenlenen fuarda yeni otobüslerini tanıttıklarını bu yıl sonuna kadar 1000 otobüs daha satmayı hedeflediklerini söyledi. Adana'da üretim yapan TEMSA'nın 64 ülkeye 10 binin üzerinde ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çeken Mehmet Pekarun, "TEMSA'nın ürün gamında farklı enerji kaynakları kullanabilen doğal gazlı ve elektrikli, araçlar da bulunuyor. Türkiye'deki ilk üretim tesisi içerisinde AR -GE merkezi belgesini alan TEMSA'nın bu yöndeki harcamaları, cirosunun yüzde 4'ünü oluşturuyor. TEMSA olarak ABD gibi zorlu bir pazarda başarılı bir noktaya gelmek bizlere gurur veriyor" dedi.

ABD'DE OTOBÜS ÜRETİM SEÇENEKLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ

ABD'de otobüs üretim seçeneğini araşıldıklarını belirten Pekarun şöyle konuştu:

"Pazarı doğru okuma ve ihtiyaçları doğru şekilde belirlemenin katkısıyla ABD pazarına çeyrek asırdır ABD dışından giriş yaparak pazardaki ana oyunculardan biri olmayı başaran ilk ve tek otobüs üreticisi olduk. ABD pazarında elde ettiğimiz bu başarı önümüzdeki sürece yönelik yeni hedefler belirlememizde çok önemli bir karar sürecini de bize sunuyor. Amerika'da otobüs üretim seçeneklerini değerlendiriyoruz. 2015'te 6 yeni ürünü pazara sunduk. 2016'da ise 9 yeni ürünü pazara sunmayı hedefliyoruz. TEMSA olarak yurt içi ve dışındaki başarılarımızdaki en önemli etkenlerden birini üretim sürecinde sahip olduğumuz güçlü AR -GE merkezimizin de katkısıyla müşteri ihtiyaçlarına yönelik esnekliği, teknolojik gelişimlerle birlikte hızlı bir şekilde gösterebilmemiz ve pazara yepyeni ürünleri sunabilmemiz olarak açıklayabiliriz. 2015 yılında dünyanın tek akslı 12 metelik süper high decker aracını ve Türkiye'nin ilk akıllı city aracını üretme başarısını gösterdik." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Sabancı Holding Atlanta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title