Haberler

Temmuz Ayında İzmir'de Öne Çıkanlar

İzmir'in Temmuz'da en çok konuşulan kişi, konu ve olayları belli oldu.

İzmir'in Temmuz'da en çok konuşulan kişi, konu ve olayları belli oldu. Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırmasına göre, basında en fazla yer alan isim Bakan Binali Yıldırım olurken, İzmir Demir Çelik ise öne çıkan İzmir markasıydı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 2012 yılında 30 milyon TL barajını geçen sanayi kuruluşlarının listesini açıkladı. Listede, ilk üç yine değişmedi. İlk sırada 14 milyar 871 milyon 50 bin TL ile Tüpraş İzmir Rafineri Müdürlüğü olurken, onu 3 milyar 970 milyon 626 bin TL ile Petkim, 1 milyar 800 milyon 699 bin TL ile Philsa Philips Morris izledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aşık Veysel Sanat Günleri etkinliği, Temmuz ayında basında öne çıkan konulardan bir diğeri oldu. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çeşitli sanatçılar konser verirken, etkinliğin Ekim ayına kadar süreceği açıklandı.

Medya Takip Merkezi'nin, İzmir gündemi raporuna göre, gazete ve dergilerde en çok konuşulan isim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım, ay boyunca bin 457 haber ve yazıda yer alırken, bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olması ve mobil operatörler arasındaki ara bağlantı ücretlerinin düşürülmesi gibi konularla adından söz ettirdi.

Temmuz ayı boyunca basında en çok konuşulan bir diğer İzmirli isim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT'un 70. yaş etkinliği kapsamında geçmişten günümüze İzmir'in tüm ulaşım aracı modellerinin yer aldığı "otobüs maketleri sergisi" açılışına katılımıyla gündeme gelen Kocaoğlu, Temmuz ayı boyunca 938 haber ve yazıda yer aldı.

Oktay Vural, en çok konuşulan bir başka İzmirli isimdi. Çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 641 haber ve yazıda yer aldı.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN İSİMLERİ

1-Binali Yıldırım 1472

2-Aziz Kocaoğlu 939

3-Oktay Vural 648

4-Hakan Tartan 497

5-Cevat Durak 285

6-Ekrem Demirtaş 269

7-Kamil Okyay Sındır 266

8-Mustafa Balbay 235

9-Ertuğrul Günay 209

10-Hasan Karabağ 181

Temmuz ayının zirvesinde İzdemir vardı

MTM'nin aynı araştırmasına göre, Temmuz'da basında en çok konuşulan İzmir markası, İzmir Demir Çelik (İZDEMİR) oldu. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında 4.sırada yer alması ile basında geniş yer bulan İzmir Demir Çelik, basında 156 haber ve yazı ile yer aldı.

Gazete ve dergilerde en çok haber olan bir diğer İzmir markası ise Orkide Yağ'dı. Tekirdağ fabrikasında deneme üretimine başlamasıyla adından söz ettiren marka 154 haber ve yazıda yer aldı.

Aynı araştırmaya göre Pınar (105 haber ve yazı) ve Küçükbay Yağ (83 haber ve yazı) temmuz ayında öne çıkan diğer İzmir markaları oldular.

AYIN EN ÇOK KONUŞULAN MARKALARI

1-İzmir Demir Çelik (İzdemir) 156

2-Orkide Yağ 154

3-Pınar 105

4-Küçükbay Yağ 83

5-BMC 71

6-JTI Japan Tobacco International 69

7-Özkan Demir Çelik 53

8-DYO 41

9-Ege Seramik 36

10-Akdeniz Kimya 26 - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title