Haberler

Temmuz Ayında Enflasyon Yükseldi

Güncelleme:

TÜİK Temmuz ayı enflasyonunu açıkladı. TÜFE aylık yüzde 0,09 arttı. ÜFE 0,032 düştü. Aylık en yüksek artış ev eşyalarında oldu.

Temmuzayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon bu ayda tırmanışını sürdürdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, TÜFE temmuz ayında, bir önceki aya göre yüzde 0,09, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,81 ve 12 aylık ortalamalara göre de yüzde 8,07 arttı.

TÜİK AÇIKLADI

TÜİK verilerine göre, Temmuz ayında TÜFE yüzde 0,09 arttı, TÜFE yıllık yüzde 6,81 oldu. ÜFE ise Temmuz'da yüzde 0,32 düştü, yıllık ÜFE yüzde 5,62 oldu.

ENFLASYONDA ARTIŞ

Özel kapsamlı TÜFE göstergelerinden 'H' Temmuz'da yıllık olarak yüzde 7,60; 'I' yüzde 7,31 arttı.

EN ÇOK EV EŞYALARININ FİYATI ARTTI

Aylık en yüksek artış %1,60 ile ev eşyası grubunda oldu.

Ana harcama grupları itibariyle 2015 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde %1,21, alkollü içecekler ve tütünde %1,16, eğitimde %0,51 ve ulaştırmada %0,41 artış gerçekleşti.

AYAKKABI UCUZLADI

Aylık en fazla düşüş gösteren grup %4,97 ile giyim ve ayakkabı oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2015 yılı Temmuz ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde %0,18 ve haberleşmede %0,01 düşüş gerçekleşti.

LOKANTA VE OTELLER UÇTU

Yıllık en fazla artış %13,80 ile lokanta ve oteller grubunda gerçekleşti

TÜFE'de, bir önceki yılın aynı ayına göre çeşitli mal ve hizmetler (%9,31), gıda ve alkolsüz içecekler (%9,25), ev eşyası (%8,69), konut (%8,15) artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

EN YÜKSEK ARTIŞ OLAN İLLER

Aylık en yüksek artış %0,70 oranı ile 2 bölgede gerçekleşti

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey'de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki aya göre en yüksek artış %0,70 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) ve TRA2 (Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan), bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış %5,98 ile TR22 ( Balıkesir, Çanakkale), bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış %7,61 ile TR22 (Balıkesir, Çanakkale) ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış %8,68 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) bölgelerinde oldu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Çanakkale Balıkesir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (61)

cihan:

şu anki büyük ekonomik kriz iktidarın erken seçimde uğrayacağı büyük hezimetin açık bir sinyalidir

12
4
yanıtYanıtla
KARŞINIZ DA APTAL YOK.:

MAAŞLARA ZAM OLAN AYDA DÜŞÜK ÇIKAN ENFLASYON, ŞİMDİ NASIL UÇTU? BANA BUNU AÇIKLASINLAR. . . BU MİLLETİN ZEKASI İLE ALAY ETMEYİ ARTIK BIRAKIN. . .

15
0
yanıtYanıtla
Deniz:

Beklentilerin biraz üzerinde gerçekleşti. Ama normal seviyelerde.

5
8
yanıtYanıtla
llllllllllllll:

noldu zam vermemek için haziranda enflasyonu eksi gösterdiniz. . temmuzda niye yükseldi hani ekonomi iyiydi. . . koyunlarda hala melesin dursun. .

9
3
yanıtYanıtla
yavuz camMobil-ANDROID:

Haziran da memura enflasyon farkı odemek için eksi yap bu ay herseyin bollastigi zaman artı olsun inandiricilik bu kadar

7
2
yanıtYanıtla
ahmet:

artık yeni partiler gelmeli chp ve mhpye şans verilmeli bence onların zamanında daha başarılıydı ülke ecevitt zamanı 17, büyük ekonomi yarattı dünyanın

6
3
yanıtYanıtla
xmen:

memur maaş farkları ödendi. artık artar tabi. .

7
2
yanıtYanıtla
cv2:

sanki ilk defa kötü haber alınıyor bu memlekette. gevlet yönetilmiyor işler çığrından çıkmış enflasyonunu yiyeyim.

8
1
yanıtYanıtla
eko:

Türkiyede yapısal önlemler alarak EFLASYON düşmedi yani üretim ve ihraacatla bir işimiz olmadı tam tersi küçüldü peki şapkadan tavşan çıkarır gibi eflasyo niye düştü anlatalım DÜŞTÜ çünkü ABD krizi sonrası gelişmekte olan piyasalara sıcak para aktı buda doları düşürdü yani kimse elini oynatmadan borsasında devlet tahvilinde sıcak parayı oynatıp eflasyonu dizginledi peki şimdi niye eflasyon artıyor ÇÜNKÜ sıcak para evine abd ye gidiyor ve türkiye riskini almıyor neden bu

6
2
yanıtYanıtla
kapkara:

parası olan için nedir ki , , hapı yutan bin lira emekli maaşı alan emekliyle asgariye çalışanlar hapı yutan. .

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title