Haberler

Temizöz'e Faili Meçhul Cinayetler Davasında Tahliye

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ile Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen faili meçhul cinayetler davasında yargılanan Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün, tutukluluk süresi 5 yılı aştığı için tahliyesine karar verildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ile Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen faili meçhul cinayetler davasında yargılanan Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün, tutukluluk süresi 5 yılı aştığı için tahliyesine karar verildi. Temizöz, Balyoz davasından hükümlü olduğu için serbest bırakılmayacağı belirtildi.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılması üzerine Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 1993- 95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan dava dosyası Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Kayseri eski İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de aralarında bulunduğu 1'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın Şırnak'ta başlamasından önce yeni yasal düzenlemeyi gerekçe gösteren Cemal Temizöz'ün avukatları, Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulundu. Dosyayı inceleyen mahkeme Temizöz'ün 25 Mart 2009 tarihinde gözaltına alındığını ve 5 yıl 2 gündün bu yana tutuklu olduğunu tespit etti. Mahkeme, yeni yasal düzenleme ile tutukluluk süresi 5 yılı aşan Cemal Temizöz'ün tahliyesine karar verdi.

Temizöz'ün Balyoz davasından hükümlü olması nedeniyle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden serbest bırakılmayacağı öğrenildi. Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçtiğimiz günlerde aynı davadan tutuklu bulunan eski itirafçı Adem Yakin'i de uzun tutukluluk süresini gerekçe göstererek tahliye etmişti.

8 sanığın yargılandığı davada emekli uzman çavuş Burhanettin Kıyak tek tutuklu sanık olarak kaldı.

5 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU VE 100 YIL HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

Davanın Diyarbakır'da yapılan son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı, emekli Albay Cemal Temizöz'ün sorgu ekibi kurduğu, bu ekibin gözaltına aldığı kişileri sorgulayarak öldürdüğünü belirterek, 1990- 2000 yılları arasında Cizre'de tespit edilmiş 48 faili meçhul cinayetin işlendiğine dikkat çekti. Temizöz'ün bir çok kişinin öldürülme talimatını verdiğini belirten Savcı, bu nedenle 5 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 100 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Temizöz Diyarbakır Kayseri Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title