Haberler

Temizlik Ve Sosyal Hizmetler Sektörü Sorunları Görüşüldü

Güncelleme:

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla temizlik ve sosyal hizmetler sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Temizlik ve Sosyal Hizmetler İşverenleri Derneği, DOGÜNSİFED ve Diyarbakır Ticaret Borsası'nın katkılarıyla düzenlenen "Kamu İhale Mevzuatı Kapsamında Hizmet Sektörüne Bir Bakış" çalıştayı Liluz Otel'de gerçekleştirildi.


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, AKP Diyarbakır Milletvekili M. Galip Ensarioğlu, DOGÜNSİFED Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, MÜSİAD Başkanı Şahabettin Aykut, Tes-Der Başkanı Mehmet Veysi Araç ve çok sayıda oda ve şirket temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda temizlik ve sosyal hizmetler sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Moderatörlüğünü Av. Şahin Can'ın yaptığı toplantıda sektörün başlıca sorunlarından olan Kıdem Fonu uygulaması, kamu ihaleleri ile imzalanan sözleşmeler, ihalelerdeki aşırı düşük teklifler ve hakediş ile maaş ödemelerinin zamanında yapılması gibi konular hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak çözüm yolları arandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, temizlik ve sosyal hizmetler sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında istatistiki bilgiler vererek, sektörün önemine değindi. Yaklaşık 200 firmanın Diyarbakır'da faaliyet gösterdiğini belirten Sayar, bu sayının ve özellikle yarattığı istihdamın ilimiz ekonomisi açısından azımsanmayacak bir rakam olduğunu vurguladı. Sektörle ilgili sorun teşkil eden birtakım mevzuatların değişmesi gerektiğine de değinen Sayar DTSO olarak, diğer sektörlerde olduğu gibi temizlik ve sosyal hizmetler sektörünün gelişmesi ve sorunların çözümü adına her türlü desteği verdiklerini ve ileri ki süreçte de bu desteği sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Galip Ensarioğlu Ahmet Sayar Şah İsmail Diyarbakır Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title