Haberler

Temizel: Hukuk ve Maliye Sisteminin Canına Okuyan Bir Olayla Karşı Karşıyayız

Chp İzmir milletvekili adayı olan eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ve diğer adaylar, İzmir Serbest Muhasebeci ve mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu'yu ziyaret etti.

Chp İzmir milletvekili adayı olan eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ve diğer adaylar, İzmir Serbest Muhasebeci ve mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu'yu ziyaret etti. Temizel, Koza- İpek Grubu'na el konulmasını isim vermeden değerlendirdi, "Türkiye bugün çok farklı bir olay yaşıyor. Kime geldiğini bir tarafa bırakın hukuk ve maliye sisteminin canına okuyan bir olayla karşı karşıyayız. Seçimde Türkiye bunu durdurmazsa felaket olur" dedi.

CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray, eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile milletvekili adayları Zekeriya Temizel, Sevda Erdan Kılınç, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Serbest Muhasebeci ve mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu'yu makamında ziyaret etti. Topçu, ülke ekonomisinin de mesleklerinin de çok zor durumda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ülkenin durumu bizleri derinden üzüyor. Ülke ekonomisinin de mesleğimizin de hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. Mesleki anlamda dünya uygulamalarının çok gerisindeyiz. Hükümet mesleğimizin gelişmesiyle ilgili AB ile imzaladığı sorumluluklarını yerine getirmedi. Meslek dünyada farklı biçimde gelişiyor. Mesleğimiz ekonomiye işverene yön veren bir yapıda ilerlerken biz Osmanlı yöntemleriyle işi götürmeye çalışıyoruz. Sadece vergiye dönük iş istiyorlar. Angarya çok fazla. Meslektaşlarım sıkıntı içinde çünkü işlerimiz hiç bitmiyor. Dünya artık teknolojiyi de arkasına alarak bu işi çok farklı yapıyor. Her şey otomasyon olmuş. Bizde hala başlangıç aşamasında. Bu konuyla ilgili data merkezi oluşsun, bilgiler oradan alınsın istiyoruz ama bunu bir türlü beceremedi. Aynı anda dört beş bakanlıkla uğraşıyoruz. 12 yıldır altı kez rapor hazırladık. Türkiye genelindeki oda başkanlarıyla anlatıyoruz ama çözüm bulunamadı. Muhalefet partilerine de anlatıyoruz ama oradan da istediğimiz desteği alamıyoruz. 'Tamam yapacağız mutlaka iyileştireceğiz' diyorlar ama bir ay sonra hiçbir şey yok. Devletteki yapılanma inanılmaz şekilde bozuldu. Sorunlarımız çözülmüyor, muhatap bulamıyoruz. Maliye Bakanı ile ana dilde konuşamıyoruz, anlamıyor. Bürokratlar da sorunu çözmüyor. Meslek mensupları çok mağdur. İsteklerimiz uçuk şeyler değil mecliste alınacak bazı kararlara ihtiyaç var. Bizden gelen her talebe siyasi gözle bakılıyor doğru bile olsa yanlış kabul ediliyor. Biz sorunlarımız çözülürse devlete daha çok yardımımız olur. Vergi afları yanlış bile olsa meslek olarak arkasında durduk. Kendi alanımızla ilgili yasa teklifi gönderiyoruz yardım istiyoruz ama muhalefetten de destek alamıyoruz. İktidardan zaten alamıyoruz."

CHP Parti Meclisi üyesi Yüksel, "Ülke o kadar zor durumda ki ne mesleği ne tarımı ne işsizliği konuşabiliyoruz. Hava, su olmadan yaşanamaz ya demokrasi olmadan da bu sorunları çözemeyiz. İktidar anlayış olarak muhalefeti yok sayıyor. Devlet yok, zorba bir hükümet var. Kamulaştırmasız el attı" dedi.

'TÜRKİYE'DE SESİNİ ÇIKARTACAK KURUMLARA İHTİYAÇ VAR'

CHP İzmir milletvekili adayı Zekeriya Temizel, Türkiye'de sesini çıkartacak kurumlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye bugün çok farklı bir olay yaşıyor. Kime geldiğini bir tarafa bırakın hukuk ve maliye sisteminin canını okuyan bir olayla karşı karşıyayız. Seçimde Türkiye bunu durdurmazsa felaket olur. Mülkiyet hakkı bireysel hakkın en temelidir. Sadece kamu yararı adına mülkiyet hakkı sınırlandırılabilir. Türkiye bunu yaşamaya başladığı zaman bunun sonu yoktur. Makul şüpheyi başlangıçta bu kadar net algılayamadık. Türkiye'de sesini çıkaracak kurumlara şiddetle ihtiyaç var. İdeolojik olarak değil demokrasiyi savunmak için bu yapılacak. Bizim alanımıza savcılar istedikleri gibi karar alıp müdahale edecekler. Yargının sağduyulu kesimlerinden bu olay döner ama o dönene kadar verdiği zarar tahminlerin ötesinde olur. Dövize çok ihtiyaç duyulduğu zaman harıl harıl yurtdışına döviz taşınıyor. Yabancı değil bunlar Türkler götürüyor. Bugün kime yapıldığı önemli değil önemli olan bunun bu şekilde yapılmış olmasıdır."

'TÜRKİYE MEDENİ DÜNYADAN DIŞLANDI'

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Türkiye medeni dünyadan tamamen dışlanmış bir ülkedir. Devleti hukuku işler hale getirsinler. Bu bir devlet bunalımına gidiyor. Buradan uyarıyoruz hukukçuları; herkes işini yapsın. Tek çare hukukun üstünlüğü. CHP'nin birinci parti olma ihtimalini görüyorlar ve özgür medya sayısını azaltarak bu saldırılarla seçimleri manipüle ediyorlar" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Zekeriya Temizel Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title