Haberler

Temiz Evim Projesi" Yüzleri Güldürüyor

Çamaş Kaymakamlığınca hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen "Temiz Evim Projesi" ile yardıma muhtaç, bakacak kimsesi bulunmayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan vatandaşların hayatı kolaylaştırılıyor.

Çamaş Kaymakamlığınca hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen "Temiz Evim Projesi" ile yardıma muhtaç, bakacak kimsesi bulunmayan ve günlük işlerini idame ettirebilecek durumda olmayan vatandaşların hayatı kolaylaştırılıyor.

İlçede 30 ailenin yararlandığı "Temiz Evim Projesi" hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Hasan Gökpınar, "Temiz Evim Projesi"ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle yürüttüklerini belirterek "İlçede tespit ettiğimiz 65 yaş üstü, engelli ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza temizlik hizmeti veriyoruz." dedi.

Gökpınar, aynı zamanda bu vatandaşların yemeklerini de yaptıklarını ifade ederek "İlaçlarını kontrol ediyoruz. İlaçlarını dozunda ve düzenli olarak almalarını sağlıyoruz. Ödemeleri gereken faturalarının da takibini yapıyoruz. Tüm bu hizmetleri hazırladığımız proje kapsamında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunuyoruz." diye konuştu.

Projenin finansmanını Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce sağladıklarını dile getiren Gökpınar, şunları kaydetti:

"Yöre halkının çoğu gurbetçi. Çocukları diğer illerde çalışmak durumunda olan insanlar. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın anne babaları burada yapayalnız kalmış durumda. Proje kapsamında çalışan personelimiz, burada yapayalnız durumda, tek başına yaşayan vatandaşlarımıza aynı zamanda dostluk, arkadaşlık yapıyor. Onlarla sohbet ediyor, birlikte çay içiyor, yemek yiyor. Onlara aile sıcaklığını yaşatıyor. Bu mübarek ramazan ayında amacına ulaşan, sosyal devlet ilkesini yansıtan bir proje olarak değerlendiriyoruz."

Projeden yararlanan Hüsne Gülmez, çok memnun olduğunu kaydederek, "Allah razı olsun kaymakamımızdan, devletimizden. Bizler yaşlı insanlarız, artık işlerimizi kendi başımıza yapamayacak duruma geldik. Bu proje sayesinde evlerimiz temizlik gördü. Yemeklerimiz yapılıyor. Hastalarımızın ilaçları düzenli veriliyor. Projede görevli personel bizim evladımız gibi. Onlar bakıyor bize." dedi.

Zekiye Bölükbaş ise uzun bir aradan sonra evlerinin temizlediğini söyleyerek "Proje sayesinde yüzümüz güldü. Bizlere sahip çıkan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Gökpınar Çamaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title